Hopa’da hayvan severler, sokak gelirinin tamamı sokak hayvanlarının rehabilitesi için kullanılacak olan resim sergisi düzenledi.

"Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun" "Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun"

Sergiye vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra siyasi partilerin belediye başkan adayları da ilgi gösterdi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Toplantı salonu bekleme alanında açılan sergiye CHP Hopa Belediye Başkan adayı Utku Cihan ve AK Parti Hopa Belediye Başkan adayı Ati Utku Cihan katıldı.

Sergi sonrası açıklamalarda bulunan CHP’li Cihan, “Buluşmayı düzenleyen hayvan haklarını savunucularına ve sergiye ev sahipliği yapan Hopa Ticaret ve Sanayi Odamıza çok teşekkür ediyorum.  Bu güzel resimlere hayat veren ve emeği geçen tüm yaşam savunucularını tebrik ediyorum. Bu anlamda bir kez daha sokak hayvanları konusunda yapacak olduğumuz çalışmaları hatırlatmak istiyorum. Mevcutta bulunan bakım alanını kurallara göre yeniden düzenleyeceğiz, sağlıklı bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini hayata geçireceğiz. Belediye bünyesinde veteriner bulunduracak, Hopa’da bulunan bütün sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasını sağlayacağız. Bu sayede hayvanların yeniden üremesini ve sokaklarda hayvan artışını engelleyecek, mevcut hayvanların rehabilitasyonu ile saldırganlığın önüne geçeceğiz. İlgili kurumlarla ve gönüllülerle iş birliği halinde çalışacağız. Hem sokaktaki canlarımızın sağlığını hem de hemşehrilerimizin güvenliğini önemseyeceğiz.” dedi.

Whatsapp Image 2024 03 23 At 16.17.44

Hayvan sever olduğunu aktaran AK Partili Utku Cihan ise, sokak hayvanlarının çözümü için çalışmalar yürüteceğini belirterek, “Ben de bir hayvan severim evimde beslediğim köpeğim var. Bakış açımız belli. Yani bu noktada bir ortak düşüncenin ortak paydanın çözüm olduğuna inanıyorum. Patili dostlarımızın bu sorununu çözme noktasında hem STK'lar üzerinden hem de yerel yönetimler üzerinden çok ciddi çalışmalar gerçekleştirip güvenli sokaklar güvenli dostluklar oluşturacağız. Çözüm önerileriniz, bakış açılarımız hep aynı. Biz de bu noktada hep beraber hareket ederek yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Ayrıca belediye meclis üyesi adayı  arkadaşlarımızla birlikte patili dostlarımız için topladığımız bağışı da seçim öncesinde takdim edeceğiz.” diye konuştu.

Editör: Editör Masası