Emanetini Geri Aldı Emanetini Geri Aldı


Daire Başkanı İbrahim Taşdemir PISA sınavı için yapılan hazırlık çalışmalarını inceledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Dr. İbrahim Taşdemir ve Uzman Öğretmen Osman Çelik Hopa Atatürk Anadolu Lisesinde uygulanacak olan PISA sınavı için yapılan hazırlık çalışmalarını yerinde inceledikten sonra İl Müdürlüğünü ziyaret etti.
Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü birimlerini ziyaret eden Taşdemir, Müdürlük personelleri ile bir süre sohbetin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar’ın makamında Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de katılımı ile toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda, kentte uygulanacak olan PISA sınavı, ortaöğretim kurumlarında yapılan çalışmalar ve başarı durumları değerlendirildi.
PISA Nedir?
Açılımı "Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı" olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma.
PISA'nın amacı nedir?
PISA'nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmek. Ayrıca gençlerimizi daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymak.
PISA Neyi Ölçmektedir?
PISA'da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmakta. PISA araştırmasında kullanılan "okuryazarlık" kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi olarak tanımlanmakta.

Editör: Haber Merkezi