Borçka’da 28 yıldır terzilik işini yapan Mihriban Ayhan, eskiden dikişe talep olduğunu vurgulayarak mağazaların çoğalması ile tadilat işinin arttığını söyledi. Vatandaşların internet alışverişlerinden sonra terziye uğradıklarını dile getiren Ayhan,  “ Nüfus kalabalıklaştı hazır alan kişiler tadilat için geliyor. Bazen sıfır dikiş de dikiyoruz. Talep oluyor ama daha çok konfeksiyon ve internet alışverişi daha fazla. Giyinerek alınıyor mağazalardan ama herkesin fiziği farklı olduğu için tadilat işi kesin çıkıyor” dedi.

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

Gençlerin terzilik mesleğini demode bulduklarını söyleyen Ayhan, çırak yetiştirme konusunda talebin az olduğunu aktardı.

Mihriban Ayhan, dikişin el zanaatı olduğunu vurgulayarak gençlerin terzilik mesleğine ilgi duymaları gerektiğini ifade etti. Ayhan konuşmasının devamında “Çırak konusunda talep yok, bizim işi demode iş gibi görüyorlar. O yüzden ben istediğim gibi genç eleman yanımda yetiştiremedim. Gelen oluyor ama sıkılıyor. Dikiş el zanaatı doğuştan da yetenek gerekli. Rastgele gelen kişileri alamam yanıma. Okullarda giyim bölümleri özendirilse belki bu meslek gelişebilir. Bizim yanımızda çırak alamıyoruz gelen önce maaşı soruyor. Bu işi öğrenmek isteyenleri istiyorum. İlerde her zaman giyim ihtiyaç olduğu gibi terzi işi de devam edecektir. O yüzden meslek olması gereken bir iştir terzilik. Gençlerin buna ilgi duymalarını istiyorum. Meslek olarak düşünebilirler” ifadelerine yer verdi.  

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası