Artvin’de THK Artvin Şubesi toplantı salonunda yapılan olağan genel kurulda yapılan başkanlık seçimlerine tek aday olarak giren Emin Üçüncü başkanlığı seçildi.

İnsanlığımızdan Utanıyoruz İnsanlığımızdan Utanıyoruz

türk hava kurumu 1

Geçtiğimiz yıl Türk Hava Kurumu Genel Merkezince Artvin Şube Başkanlığına atanan ve bir yıldır bu görevi yürüten Üçüncü, ilk kez girdiği olağan kongrede başkanlığa seçildi.

Gazeteci Turan Altınkaya’nın divan başkanlığında yapılan genel kurul üye tam sayısının saf çoğunluğunun sağlanmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden genel kurulda geçmiş yıllara yönelik bütçe ve faaliyet raporları okunarak ibrası için oylamaya sunuldu.

Geçmiş yıllara yönelik bütçe ve faaliyet raporları oy birliği ile ibra edilirken, kongre tek aday olması nedeniyle açık oylama usluyla yapılan seçimin ardından sona erdi.

Türk hava kurumu 3

Üçüncü yaptığı konuşmada kendisine bu görevi laik görerek destek olan herkese teşekkür etti.

THK’nın 1925’te Atatürk’ün emriyle kurulmuş önemli bir kuruluş olduğunu kaydeden Üçüncü, THK’nın Türk havacılığının gelişmesinde önemli bir misyona sahip olduğunu kaydetti.

THK’nın yeniden bir yapılanma içinde olduğunu belirten Üçüncü, “Ben geçen yıl genel merkez tarafından buraya başkan olarak atanmıştım. Bu yılda kongre ile tekrar başkanlığa seçildim. Bu görevi en iyi şekilde yapmak için yeni yönetim kurulumla birlikte en iyi şekilde çalışacağız” dedi.

Emine OCAKÇI

türk hava kurumu 4

Editör: Editör Masası