Artvin’in Borçka ilçesinde bu yıl 2’incisi düzenlenen Tiyatro Festivali hız kesmeden devam ediyor.

Çeşitli atölye, tiyatro oyunları ve söyleşiler gerçekleştiği tiyatro festivali Borçka’ya renk katmaya ve Borçka halkını sanat ile buluşturmaya devam ediyor.

İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti

27 Ekim ( bugün) Tiyatro Festivali programı kapsamında “Dünyanın En Küçük Hikayesi” çocuk tiyatrosu 7 Mart Kreşinde öğrenciler ile buluştu. Ardından Zinnure Türe- Zerrin Yanıkkaya Hikaye anlatıcılığı örnekleri atölyesi Belediye Konferans Salonunda gerçekleşti.

söyleşi ekk27 (3)

Söyleşilerinde gerçekleştiği festivalde İsmet Acar Turizm ve Sosyal Tesislerinde oyuncu Timur Acar Borçka halkı ile buluşarak söyleşi gerçekleştirdi. Borçka halkının yoğun katılım gösterdiği söyleşi karşılıklı diyaloglar haline gerçekleşti.

Gerçekleşen söyleşide Timur Acar “ Annem babam Gürcü buraya gelmekte yani değişik duygular oluşturuyor. Birde böyle bir festival düzenlenmiş gelmesem olmazdı. Geçen sene düzenlenen festivali görmüştüm arkadaşlarım gelmişti ben gelememiştim. Bu sene nasip oldu. Tiyatro değişik bir haz oynayan ve izleyici için. Yaklaşık 22 yıldan beri tiyatro ile içli dışlıyız. Gönül isterdi oyun ile gelseydik seneye inşallah” dedi.

söyleşi ekk27 (2)

İzleyiciler arasından gelen sorular arasında “tiyatro salonu olmayan ilçede tiyatro festivali yapmak sizce nasıl?” sorusuna Timur Acar “Ben geçen sene arkadaşlardan öğrenmiştim Borçka’da salon olmadığını. İlginç gelmişti gerçekten ben Borçka’da salon var diye biliyordum. Bu sadece Borçka’ya ait bir problem değil birçok ilçede problem. Yıl 2023 ve ilçelerimizde tiyatro eksikliğini yaşamak ne demek? Bu sadece Borçka için değil diğer ilçeler için de öyle” diye konuştu.

Gerçekleşen söyleşiye Belediye Başkanı Ercan Orhan ve Borçka halkı yoğun katılım gösterdi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN