Başkan Erdem'e ziyaret Başkan Erdem'e ziyaret

Fiyatların düşmesini beklediklerini ifade eden Keskin, “Bunun zahmeti, emeği var. Tarlaya gitmek, ona bakmak, tarladan pazara getirmek her şey masraflı. Bizde bunun karşılığını almak istiyoruz bu da tüketiciye yansıyor. Aslında üretici pahalı satmak istemez ama tüketici bundan etkileniyor. Başka şehirlere göre tarladan üreticiye gelinceye kadarki fiyat değişimi Artvin’de çok yok. Üretimi olmayan büyük şehirlerde yerli ürün bulamazsın. Bu ürünler tüketiciye ulaşıncaya kadar birkaç kere fiyat değişimine uğruyor. Biz diğer illere göre şanslıyız çünkü alan kısıtlı da olsa kendi üretimimiz yapabiliyoruz.” dedi.

Artvin’in çeşitli noktalarında kurulan pazarda satış yaptığını kaydeden Keskin, “Arhavi en uygun pazar yeri. En çok satış da Ardanuç’ta oluyor. Nüfusu diğer yerlere göre az ama oranın pazarında satışlar oldukça çok. Vatandaşın pazara ilgisi çok fazla var ama eskisi gibi dolu dolu alamıyorlar.” diye konuştu.

Artvin halk pazarı (2)

Bazı manavların pazarın kurulduğu gün indirim yapmasını doğru bulmadığını da sözlerine ekleyen Keskin, “Herkes rekabet içerisinde olabilir ancak ürün kalitesi diye bir şey var. Bizim ürünlerimiz doğal kendi üretimimiz manavdan almak isteyen tabiî ki alabilir ama en nihayetinde kendi toprağının ürününü tüketmek isteyen yine pazara geliyor. Yaptığı yanlış tabiî ki. Herkes bu toprakların insanı herkes ekmeğinin peşinde.” ifadelerini kullandı.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası