Turizm işletmeciliği yapan Fatma Taşova, severek mesleğini yaptığını belirterek insanların yüzünde oluşan mutluluktan keyif aldığını dile getirdi. Gidilen turistlik yerlerin yöresel yemeklerini ve tarihini ayrıntılı bir şekilde anlattıklarını aktardı.

Fiyatlarda artış yaşandığını dile getiren Taşova, maddi olarak zorlandıklarını vurgulayarak “Geçen sene yayınladığımız programlarda fiyatlar örnek vereyim 1.300 lira ise şimdi 3 bin lira olmuş durumda böyle bir uçurum olmamalıydı. Bu kadar işimi severek yapmama rağmen zaman zaman araba dolmadan geliyoruz. Çok zorlandık şuanda maddi olarak ama bir şekilde ayakta durarak devam ediyor” dedi.

Fatma Taşova, amaçlarının ülkeyi ve kültürleri tanıtmak olduğuna dikkat çekerek “Gelen insanlar gördüğünün üstünü öğrensin o yüzden kapsamlı bir şekilde alan ile ilgili bilgi veriyoruz. Gösterme, anlatma ve hissettirmeye çalışıyoruz. Gittiğimiz yörelerin en önemli yöresel yemekleri ne ise onu tattırmaya çalışıyoruz. Gittiğimiz yerlerde kadın üreticileri desteklemeye çalışıyoruz. Yöresel alışverişlere teşvik ediyoruz esnaf hareketlensin diye. Amacımız ülkemizi ve yörelerimizi tanıtmak” ifadelerini kullandı.

 Karagöl’ün doğası ve el değmemiş olmasına dikkat çeken Taşova, Karagöl’e ulaşmak için kullanılan yol güzergahının bozulmuş olduğunu belirterek yetkililerin duruma el atması gerektiğini söyledi. Konuşmasının devamında vatandaşlara tavsiyede bulunan Taşova “Karagöl bakir ve temiz olduğu için daha bozulmamış olduğu için çok beğeniyoruz. Ama yol biraz bozulmuş o yüzden yetkililerin bir şey yapması lazım. Arabada gelirken zorladı bizi. Ülkeyi gezmek için insanın illaki çok parası olması gerekmiyor küçük bir bütçe ile de gezilebilir. Gezip gördüğünüz yerleri anlayarak ve yöresel lezzetlerin tadına bakarak gezin ufkunuz açık olur.”

Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası