Artvin Boğacılar Spor Kulübü tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan “Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası”nda hangi kategorilerde hangi boğaların güreşeceği açıklandı.

Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.” Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.”

Ağırlıklarına göre kendi kategorisinde güreşecek olan 27 boğanın sahiplerine toplamda 355 bin lira para ödülü dağıtılacak.

Artvin, Erzurum, Rize ve Muğla’dan katılacak olan boğalar, “Pehlivanlar Süper Baş”, “Pehlivanlar Başaltı”, “Pehlivanlar Baş”, “Pehlivanlar Büyük Orta”, “Pehlivanlar Küçük Başaltı”, “Türkiye Boğa Güreşi Dernekleri”, “Pehlivanlar Ayak”, “Pehlivanlar Küçük Orta” kategorilerinde güreşecek.

Kafkasör Arenada 18-19-20 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan güreşlerde, 60 bin lira ödülü olan 850 kilogramda Valilik Kupası için Artvin Merkezden Fikret Beyaz’a ait “Az Para”, Muğla Milas’tan Bahadır Çelikoğlu’na ait “Sarı Fırtına”, Yusufeli’nden Dursun Sağlam’a ait “Sencer” ve Muğla Dirgeme’den Özen Esen’e ait “Başkan” isimli boğa güreşecek.

50 bin lira para ödülü olan 750 kilogramda Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Kupası için Muğla Yerkesik’ten Sabri Şimşek’e ait “Derman Bey”, Artvin Merkez’den Haluk Koçer’e ait “Turabi”, Borçka’dan Aydın Ozan’a ait “Paşa” ve Merkez ilçeden Hızır Sert’e ait “Doğuş” isimli boğa arenaya çıkacak.

55 bin lira para ödülü olan 800 kilogramda Belediye Başkanlığı Kupası için Erzurum Uzundere’den Abdurrahman Kaplan’a ait “Nişan”, İspir’den Özkan Kul’a ait “Kara Bela”, Muğla’dan Ümit Aslan’a ait “Efecan” ve Artvin’den Emre Yılmaz’a ait “Maral” isimli boğa birinci olmak için mücadele edecek.

40 bin lira para ödülü olan 590 kilogramda Yusufeli’nden Hakan Pehlivan’a ait “Baybars”, Borçka’dan  Ramazan Eksilmez’e ait “Raskow”, Murgul’dan Naci Gündoğdu’ya ait “Dadaş” ve İspir’den Sinan Tekin’e ait “Kanas” isimli boğalar arenada boy gösterecek.

45 bin lira para ödülü olan 650 kilogramda Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Kupası için Borçka’dan Hilmi Aydın’a ait “Cumhur”, İspir’den Çınar Kardeşlere ait “Payraz”, Yusufeli’nden Mustafa Pehlivan’a ait “Çeçen Bozo” ve Murgul’dan Merhum Burak Şeyhoğlu’na ait “Balyoz” güreşecek.

40 bin lira para ödülü olan 590 kilogramda Dostluk Kupası için İspir’den Ramazan Çınar’a ait “İntikam”, Yusufeli’nden Metin Demirci’ye ait “Kovit”, Artvin’den Osman Güven’e ait “Kanas” ve Murgul’dan Memoğlu Kardeşlere ait “Deli Demur” isimli boğalar güreşecek.

30 bin lira para ödülü olan 470 kilogramda Şahin Manav Ahmet Şahin Kupası için Yusufeli’nden Mustafa Günay’a ait “Devran”, Çamlıhemşin’den İbrahim Kus’a ait “Narkoz”, Murgul’san Çetin Öztürk’e ait “Bozo”, ve Yusufeli’nden Uğur Polat’a ait “Alay” isimli boğalar güreşecek.

35 bin lira para ödülü olan 530 kilogramda İnşaat Mühendisi Erdal Demirci Kupası için Yusufeli’nden Ziyettin Polat’a ait “Muhittin”, Murgul’dan Kerim Şeyhoğlu’na ait “Narkoz”, Yusufeli’nden Barış Yiğit’e ait “Bozo” ve Borçka’dan Palazoğlu Kardeşlere ait “Kılıç”      isimli boğalar kozlarını paylaşacak.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası