Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Gerçeklerin baskı ve cezayla susturulamayacağını ifade eden Bayraktutan,TELE1 TV’nin yanında olduğunu vurgulayarak  “TELE1 TV'ye verilen 7 gün ekran karartma cezası kabul edilemez! Gerçekleri baskıyla, cezayla susturamayacaksınız!

Bu karar halkın doğru ve gerçek haber alma özgürlüğüne yapılan açık bir saldırıdır! Cezalarla susturulmaya çalışılan TELE 1 TV'nin yanındayız.”dedi.

TELE 1 TV, 20 Haziran tarihinde Saat 20:00'de Yayınladığı "4 Soru 4 Yanıt" Adlı Program nedeniyle RTÜK tarafından 7 gün süreyle durduruldu. RTÜK’ün kapatmaya ilişkin yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Yayınımız, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun 06.07.2023 Tarih Ve 2023/26 Sayılı Toplantısında Alınan 7 No'lu Kararı Uyarınca, Kuruluşumuzun 20.06.2023 Tarihinde Saat 20:00'de Yayınladığı "4 Soru 4 Yanıt" Adlı Programda, 6112 Sayılı Kanun'un 8 İnci Maddesinin Birinci Fıkrasının (B) Bendinde Yer Alan; "Irk, Dil, Din, Cinsiyet, Sınıf, Bölge ve Mezhep Farkı Gözeterek Toplumu Kin Ve Düşmanlığa Tahrik Edemez Veya Toplumda Nefret Duyguları Oluşturamaz." İlkesinin Bir Yıl İçinde Tekraren İhlali Gerekçesiyle 7 Gün Süre İle Durdurulmuştur."

Haber Merkezi

Editör: Editör Masası