Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Artvin Çoruh Üniversitesi’nin hedefleri ve faaliyetleri hakkında açıklama yaptı.
Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Sıtkı Bilgin Üniversitenin yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmalar hakkında açıklama yaparak, “YÖK tarafından bu tür bürokratik kurumlarda, çevre paydaşlarla, ildeki paydaşlarla en çok iş birliği yapan üniversite olarak da takdir edildik. Bu çalışmalarımız devam edecek çünkü iş birliğinden, güç birliğinden yanayız. “Bir elin nesi var iki elin sesi var” atasözünün de dolduğu gibi güç birliğinin, iş birliğinin çok daha verimli sonuçlar doğuracağını biliyoruz buna inanıyoruz. Üniversitemiz bu çerçevede eğitim ve öğretim bilimsel faaliyetlerini akademik var diyebilirim dört ayak üzerinde yürütmüştür yürütmektedir. Birincisi bilimde eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve bilimsel yayınların, bilimsel üretimin artırılması. İkincisi AR-GE faaliyetleri ve projelerin çoğaltılması. Üçüncüsü çevre ve spor faaliyetlerin artırılması. 4'üncüsü tıbbi aromatik bitkilerden katma değerli üretim yapma ve tıbbi aromatik bitkileri yaygınlaştırma hem bu faaliyetler bilimsel faaliyetler hem de pratiğe yönelik faaliyetler olacak. Bunun için önce bir istikrarlı akademik çalışma ortamı teşkil etmek lazım. Bu çerçevede de hızlı bir çalışma temposu yakalamak lazım biz bunları yakalamaya oluşturmaya çalışıyoruz diğer taraftan öğrenci hoca üniversite ve şehir bürokrasi ve özel teşebbüs diyaloğunu iş birliğini güçlendirmek lazım bu alanda da biraz önce bahsettiğim gibi faaliyetlerimiz çalışmalarımız bütün yoğunluğuyla devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
“Huzurlu ve yeşil bir üniversite olmaya çalışan bir kurumuz”
Öğrenci odaklı öğretime yönelik girişimci üniversite olma yolunda da hızlı adımlarla ilerlediklerini söyleyen Prof. Dr. Sıtkı Bilgin, “1 ay önce TÜBİTAK’ın yaptığı bir değerlendirmede bir ölçümde Artvin Çoruh üniversitesi girişimci üniversite olma sıralamasında bölge üniversiteleri içerisinde ön sıralarda yer aldı. TÜBİTAK değerlendirmesinde bu noktada üst sırada yer alan bir üniversiteyiz. Eğitim ve ar-geye azami önem veren huzurlu ve yeşil bir üniversite olmaya çalışan bir kurumuz. Yeşil doğa noktamız da zaten sıkıntımız yok Artvin'in doğası, doğal yapısı bize her türlü imkânı katkıyı zaten sunuyor.” dedi.
“Öncü bir rol oynayan bir üniversite vizyonumuz var”
Tıbbi aromatik bitkiler alanındaki hedefleri hakkında açıklama yapan Bilgin, “Artvin Çoruh üniversitesi Vakfı’nı kurma çalışmalarımız devam ediyor son aşamaya geldik. Tarım il müdürlüğü çevre il müdürlüğü orman bölge müdürlüğü ilgili diğer müdürlükler ile ihtisas sahamızda eğitim seminerleri organize edelim halkı tıbbi aromatik bitkiler alanında bilgilendirmek istiyoruz. Tıbbi aromatik bitkiler sahasını popüler hale getirmek suretiyle bilimsel teorileri halkın iştirakiyle pratiğe aktarmak istiyoruz. Bu anlamda da yoğun çalışmalarımız devam ediyor Artvin insanıyla sıra dışı üretimler gerçekleştirerek nihai bir hedef olarak tıbbi aromatik bitkiler alanında belgesel bir ekonomik zon oluşturmak istiyoruz. Hedefleri çok geniş düşüneceğiz önce düşüneceğiz ne kadar geniş düşünürsen o kadar çok çalışır o kadar çok icraat yaparız. Çoruh vadisi yeşil kalkınma oluşturmak istiyoruz. Kurumsal akreditasyon çalışmalarına önem veren şehir ülke ve dünya bilimine katkıda bulunmaya çalışan bilhassa da şehrimizde kamu özel ve üniversite iş birliği üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde yeşil sanayi ve yeşil kalkınma konularında öncü bir rol oynayan bir üniversite vizyonumuz var. AR-GE ve inovasyon öncelikli dijital ve iletişimde meydana gelen gelişmeleri önem veren yenilikçi girişimci Uluslararası bir üniversite olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
HATİCE DİLER

Büyük Önder için anma töreni düzenlendi Büyük Önder için anma töreni düzenlendi

Editör: Haber Merkezi