Artvin’in Borçka ilçesinde yaşayan halk, yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebi ile tepki gösteriyor. Emekli Ali Yılmaz, ülkede zor bir süreç yaşandığını dile getirerek ekonomiyi şu sözlerle değerlendirdi.

“Artvin Borçkalıyım emekliyim ve sürünüyoruz, lokantada rahatça gidip çocuklarımla yemek yiyemiyorum ve tatili zaten unuttuk. Türkiye koşulları belli ve paramızın değeri dünyada ilk sırada mı bilmiyorum ama gerçekten bu ülkede zor bir süreç yaşıyoruz ve inşallah bu işlerin içinden çıkarız ve her kim bu işin içinden çıkmak isterse de biz onun yanında dururuz. Ekonomiye bakın burada çay içerken nasıl çay parasını öderiz onu düşünüyoruz işte ekonomi böyle.” 

Borçkalı Sebzeci, vatandaşların alım gücünün düşük olduğunu söyledi. Zincir marketlerin küçük esnafları etkilediğini vurgulayarak yerel esnafın sona yaklaştığını aktardı. Sebzeci, sebze fiyatlarının eskiye nazaran dipte olduğunu dile getirerek,

Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi

“Gariban bir esnafım ben, esnaf uzatmaları oynuyor bu ülkede. Millet cebelleşiyor ve esnaf diye bir şey kalmayacak kardeşim, 5-6 ay daha böyle kalır sonrasında da kalmaz artık. Sebze fiyatları şuanda iyi diyelim, vatandaş bir kilo alacak yerine bir kaç tane alabiliyor ve yapacak bir şey yok ne yapalım. Şuanda alabilen alabiliyor gerisi alamıyor. Ama sebze fiyatları şuan da diptedir ama eskiye göre. İnsanların alım gücü sıfır diyebiliriz ve eskiden satıyorduk mesela 30 kasa domatesi üç güne, şimdi ise 3 kasa domatesi 3 güne satabiliyoruz işte bu güne geldik. Şunu da söylemek istiyorum, zincir marketleri küçük marketleri bitirdi evet adamcağız zincir markette domates bitecek ve 250 kuruş için onu bekliyor yani 250 kuruş için 2 kilometre gidip oradan alıp geliyor ve yerel esnaf batıyor ve bu gidiş yerele esnafın sonudur. Yani şöyle söylemek istiyorum bizim gibi yerel esnafını sonu geldi ve bizi sonları oynuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası