İlk Meclis Toplantısı İlk Meclis Toplantısı

İlçedeki Sundura mahallesinde yaklaşık 3 yıl önce KOSGEB desteğiyle açtığı ve “Pembe Vida” adını verdiği iş yerinde çalışmalarını sürdüren Akyüz, elde ettiği kazançla ekonomik özgürlüğüne kavuşurken bir taraftan da aile ekonomisine katkı sağlıyor.

hopa marangoz (4)

Çocukluk hayali olan marangozluk mesleğini yapmak için uzun süre internetten izlediği videolarla kendini geliştiren ve teorik bilgiye donatan Akyüz, iş yeri açmak için KOSGEB’e başvurarak yüzde 75’e varan oranlar da hibe aldı.

hopa marangoz (3)

Kadın marangoz olmaz” “kadın bu işi yapamaz” eleştirilerine aldırış etmeden işine, hedeflerine sahip çıkan Akyüz, çıkardığı güzel işlerle ilçeden kısa süreden tanınan bir zanaatkâr haline geldi.

Kırık, eskimiş kullanılmayacak durumdaki mobilyaları yeniden tasarlayarak, şık bir ürün haline getiren Akyüz, talepler doğrultusunda sıfırdan mobilyalarda tasarlayabiliyor.

Artvin Gazeteleri Muhabirine açıklamalarda bulunan Akyüz, iş yerini geri dönüşüm atölyesi olarak tasarladığını söyleyerek, “Burada müşterilerimin getirdiği eski mobilyaların yeniden kesip biçerek, boyayarak, yeniden tasarlayarak adeta yeni bir ürün olarak müşteriye teslim ediyorum” dedi.

Mobilya ürünlerine karşı küçük yaştan beri ilgisi olduğunu kaydeden Akyüz, bu meslekte kendi kendini geliştirdiğini söyledi.

hopa marangoz (1)

 Akyüz, “Ahşabın kokusu bana terapi gibi geliyor. Bu ilgimi hobimi mesleğe dönüştürmek istedim ve devlet desteğiyle bu dükkanı açtım. Eskiden beri bunun hayalini kuruyordum. Bir matkabım olsun. Marangoz hanede kullanılan alet edevatım olsun istedim. Mesleğe başlayınca kadın olduğum için ilk başlarda zorlandım. İnsanlar bana ön yargıyla yaklaştı ama çok güzel işler çıkardığımı görünce kısa sürede müşterilerim de arttı. Eskiye oranla çok daha fazla müşterim var. Herkes yaptığım işi beğeniyor. Bu da beni mutlu ediyor. Buradan kadınlara seslenmek istiyorum. İstediğiniz sürece yapamayacağınız iş yok. Kadın güçlüdür. Bunu kendimde gördüm. Üretmek keyif veriyor. Ben bunu yaptım ürettim diyebiliyorum. Paramı kazanıyorum, istediğimi alıyorum, eşime muhtaç değilim. Çocuğuma harçlık veriyorum” diye konuştu.

Akyüz, gelecekte işinde kendini daha çok geliştirip, işi büyütmek istediğini ifade ederek, “Her şey planladığım gibisi giderse önümüzdeki yıllarda yanımda insanlara iş vermek, insanları istihdam etmek istiyorum. Sadece Hopa’dan değil çevre ilçelerden da müşterilerde gelmeye başladım. Bu da insanların yaptığım işi takdir ettiği anlamına geliyor. Kadınların da marangozluk, yapabileceğini herkese gösterdim. Mobilyacıların bir olduğunda müşterilerine beni tavsiye ediyor. Ben bu alanda kadın karşı olan ön yargıyı yıktım. Bu süreçte bana destek olan bu iş yerini açmamı sağlayan KOSGEB yetkililerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası