7 Ağustos’ta başlayan yaratıcı drama kursunun 7 Eylül’de biteceği bildirildi. 7-10 yaş arasındaki çocuklar pazartesi ve çarşamba günleri 10.00-12.00 saatleri arasında eğitimlere devam ediyor.

Yeni Müftü Göreve Başladı Yeni Müftü Göreve Başladı

Drama Eğitmeni İlknur Ergümüş, kursa aktif bir şekilde katılım gösteren 24 öğrencinin olduğunu belirtti.

murgul Drama ağ12 (3)

Çocuklarda özgüven oluşturması için drama eğitiminin önemli olduğunu söyleyen İlknur Ergümüş, dramanın insanlara pozitif yansımalar yaratığını dile getirdi. Ergümüş “Drama öncelikle çocukta özgüven geliştirme için çok önemli bir eğitim yöntemi. Eleştirel düşünme, iletişim becerileri, çocuğun eğitime tamamen aktif bir şekilde katılmasını sağlıyor bedeni ile. Yaratıcı dramanın çocuk üzerine etkisi çok hatta büyüklerinde almasını istiyorum. Bu tarz atölye çalışmalarının çok önemli ve güzel etkileri var” dedi.

murgul Drama ağ12 (2)

Ergümüş, yaratıcı drama kursunda doğaçlama yaparak öğrencilerin kendilerinin tasarladığı sahneleri oynadıklarını söyledi. İlknur Ergümüş, kendisinin sadece rehberlik görevi gördüğünü çocukların dersin içerisinde aktifleştiğini şu sözlerle dile getirdi “Etkinliklerimde genellikle oyunu çok kullanıyorum, kendilerinin tamamen tasarlayacağı dersler işliyoruz. Bir önceki dersimizde onlara kendi doğum günü partilerini organize ettirdim ve kendi davetiyelerini yaptırdım. Bu süreçte ben sadece rehberlik görevi görüyorum çocuk dersin içerisinde aktifleşiyor. Tasarladığım bu doğum günü partisini gruplar oluşturarak onlara yaşattım. Tiyatronun bir dalı olan doğaçlama usulü ile çocuklar bunu sahnede oynadılar. Ön yargılı gelen çocuklarım vardı bu çocuklarım şu anda istekli geliyorlar.”

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası