“İcraata ve hizmete oy verelim” “İcraata ve hizmete oy verelim”

Tüm Emekliler Sendikası Ardanuç Şube Başkanı Azmi Yavuz, emeklilerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sendikanın emeklilerin sorunlarını gündeme taşımak için kurulduğunu aktaran Yavuz, “Emekliler artık normal koşullarda geçinemiyor, sürünüyor, ölüme terk edildi. Memurlara, işçilere verilen zamlarda 6 milyon emekliye sıfır zam çekildi. Yani 6 milyon emekliye hiçbir 5 kuruş zam verilmedi. Bunu yanı sıra tüketim maddelerinde yüzde 170 zam uygulandı. Yani zaten emeklinin hiçbir parası yok ama tüketeceği maddelere her türlü gıdadan ulaşıma kadar her türlü yere zam yapıldı. Emekliler nasıl yaşasın, 7.500 TL maaşla nasıl geçilsin?” dedi.

Yavuz, Ardanuç’ta yaşayan emeklilerin köylerde ürettikleri ürünler ile geçimlerini sağladığını dile getirdi.

Emeklilerin ilaçlara tam ücret ödediklerini iddia eden Yavuz, “İlaçtan katkı maddesi alıyorlar. Bizden ilaçların tam fiyatını alıyorlar. Tam fiyatını biz emekli olmadan önce zaten emekli olacağımızı da bu ilaçlar bedava olsun diye peşin yatırdık. Biz hak etmişiz baştan bunu bile bizden alıyorlar. Ne yapacaksın, kimi şikayet edeceksin, nereye başvuracaksın? Öyle bir zamana geldik ki hiçbir yerden bir yere hesap sorgulamıyor. Bunun yanı sıra emekliler birleşerek daha güçlü bir şekilde seslerini duyurmaları gerekiyor. Türkiye’de 16 milyon emeklinin birleştiğini düşünün istediğini yapabilir. Güç kimdeyse onun sözü geçiyor ama emekliler yavaş yavaş bu tür sorunları halledecektir.” diye konuştu.

Emeklilerin hepsinin talebinin insan onuruna yakışır yaşam sürmek olduğunu dile getiren Yavuz, “Emekliler yaşamlarının son deminde, bugüne kadar 30-35 yıl çalışmış insanlar, birtakım değerler üretmiş insanlar bu emekliler. Emekliler, geçmişte bu ülkenin bir sürü derdini çekmişler, bir sürü değerlerini bugüne taşımışlar. Bunun için insan gibi yaşamak istiyorlar. Bunu yapabilmek de siyasi iktidarın elinde. Siyasi iktidardan insanca yaşayabilecek bir ücret istiyoruz. Emeklilerin bağımsız bir sendikal toplu sözleşme hakkı istiyoruz. Bir sürü taleplerinin bu anlamda sıralayabiliriz. İnsan olmanın koşullarını yaratmak istiyoruz, insan yerine konulmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası