Türkiye’nin ilk ve tek Biyosfer Rezerv alanı olan Camili’de bu yıl 2’ncisi düzenlenen geleneksel yayla şenliği Papart Yaylası’nda gerçekleşti.

Köy Muhtarları ve Macahel Vakfının birlikte organize ettiği yayla şenliği Saf Kafkas Arısı ve bal tanıtımının yanı sıra Artvin yöresine ait kültürel etkinlikler düzenlendi. İp çekme yarışması ve horon eşliğinde düzenlenen şenliğe katılım gösteren vatandaşlar eğlencenin tadını çıkardı.

macahel şenlik ağ13 (3)

Yayla şenliğine katılım sağlayan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, gerçekleşen yayla şenliğine katılmaktan memnun olduğunu ifade ederek insanların sosyalleşmesi ve eğlenmeleri için etkinliklere ihtiyaç olduğunu söyledi. Ercan Orhan konuşmasının devamında“İkincisine katılıyorum gayet de mutluyum. Macahel Vakfının ve altı muhtarın bir araya gelerek yapmış olduğu bu yayla şenliklerine katılmak benim de çok işime geliyor. Serin havada güzel eğlenceler oluyor. İnsanlar birbirleri ile kaynaşıyor ve dostluklar arkadaşlıklar daha da pekişiyor. O anlamda bizde önemsiyoruz, Borçka Belediyesi olarak elimizden geldiğince bu tip etkinliklere katkı sunmaya çalışıyoruz. İnsanların sosyalleşmesi ve böyle eğlencelere de ihtiyacı vardır. Bizde belediye olarak katkılarımızı sunmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.  

Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi

Haber: Gülşen MAKAR

macahel şenlik ağ13 (2)

Editör: Editör Masası