İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti


Artvin Faal Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kars, 2021 yılını değerlendirerek yeni yılda ki temennilerini açıkladı.
Pandeminin ve ekonomik sorunların geleceğe dair umutsuzluğa sevk ettiğini belirten Kars, “Eğer bu şekilde devam ederse, Cumhuriyetimizin 100. Yılı sonrasında da emeğiyle geçinen insanlar daha da fakirleşecek, umutlarını ve özgürlüklerini kaybedecekler.” ifadelerine yer verdi.
2022 yılının yeni umutların ve mucizelerin başlangıcı olmasını temenni eden Yaşar Kars açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Yeni bir yılı karşıladığımız bugünlerde, umutlarımızı, beklentilerimizi ve arzularımızı, ne yazık ki yeni yıla taşımak durumunda kaldık. Son birkaç yılımızı Covid-19 salgını felç etti. Bu dönemde sosyal yaşamımız ve tüm hayat neredeyse durdu.
Dünyada ve ülkemizde milyarlarca insan evlere kapatıldı. Bu süreçte insanların yarınları çalındı, umutları ertelendi ya da yok edildi. Özellikle eğitim çağında olan çocuklarımızda kayıp kuşaklar oluştu. Yarını hep endişe ile bekleyen, korkmuş ve çaresiz bir toplum hali ortaya çıktı.
Bütün bu olumsuzluklar yetmiyormuş gibi Neo-liberal Kapitalist düzenin baskın etkileriyle, zenginler daha zengin, fakirler daha fakir oldu. Orta sınıf düzeyinde yaşayanlar ise birikimlerini kaybettiler ve geleceğe dair umutsuzluk girdabının içine düştüler.
Bütün bu olan bitenlerin yansıması olarak, ülkemiz de bir belirsizlik ve umutsuzluk sarmalında debelenip durmakta. Döviz iniş çıkışları hayatı ve ekonomiyi teslim almış durumda. Bütün veriler gösteriyor ki, Dolar çıkınca da inince de kendi standart yaşamı oluşturmaya çalışan kesimler, her halükarda kaybediyor. Bu süreç içerisinde temel tüketim maddelerinin fiyatları da yükseliyor.
Bu topraklar umutların, mucizelerin gerçekleştiği topraklardır. Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bastonu bile diksen yeşerecek muhteşem bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun için sadece Artvin’imize bakmak bile yeterlidir.
“İlimiz de dahil olmak üzere yurdumuzun dört bir tarafında, nitelikli insan yapısıyla yeni umutlar ile mutlu yarınlar kurmak bizim elimizdedir.”
Umut yaratmak, yoktan var etmek, olmaz denileni olur yapmak ve az olanı çoğaltmak bizlerin mayasında mevcuttur. Bunun en yakın tarihsel örneği, Türk Milletinin kurtuluş destanı ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mucizesidir.
Bu düşüncelerle,
2022 yılının yeni umutların ve mucizelerin başlangıcı olmasını temenni ediyor; Demokrasinin ve adaletin tam olarak tesis edildiği, emeğin ve özgürlüğün gerçek değerini bulduğu, insan haklarının eşit bir şekilde hayata geçirildiği, kadına şiddetin, çocuk istismarının son bulduğu ve hiçbir insanın yatağa aç girmediği bir yaşam diliyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi