Artvin Çoruhspor Kulübü 2015 yılından itibaren aralıksız olarak futbol branşında liglere katılımı devam etmektedir.  Artvin Çoruhspor Kulübü Başkanı Murat Yılmaz, geleceğin teminatı olan gençlerin sağlıklı yaşamlarını sağlamak, kötü alışkanlıklardan korumak ve Türk futboluna katkı sağlayacak futbolcular yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi.  

12. Arhavi Grassroots Herkes İçin Futbol Şenliği’nin 3. etabı yapıldı 12. Arhavi Grassroots Herkes İçin Futbol Şenliği’nin 3. etabı yapıldı

Murat Yılmaz, sporcu yetiştirme konusunda çalışmalara başlandığını söyleyerek” Çoruhspor kulübü olarak 2023-2024 Futbol sezonunda A takım ve diğer takımların katılımıyla lig kurulursa U14 - U16 Liglerinde olmak üzere 3 kategoride liglere katılarak faaliyetlerinize devam edeceğiz. Artvin Çoruhspor kulübü olarak çıkmış olduğumuz bu yolda alt liglerde takım sayılarının yetersiz olması nedeniyle sadece profesyonel ligdeki takımların alt yapı takımlarının katılabildiği Elit Alt yapı ligine ulaşıp sporcu yetiştirme konusunda çalışmaya başladık” dedi.

Artvin Çoruhspor Kulübü, alt yapıdan sporcu yetiştirme amacı ile kurulduğunu fakat bu konuda sıkıntı yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi” Artvin’den sporcu çıkmasını istiyorsak U15 - U16 Ligine en az 15 takım ile katılmalıyız ki sporcu yetişsin 3 sene aralıksız katılalım 3 sene sonunda en az 20 sporcumuz olur profesyonel liglerde. Artvin olarak biz bunu başaralım gerisi hikaye. Bu işin çözümü bu en az maliyet ama mükemmel bir sonuç elde ederiz. Artvin Çoruhspor kulübü olarak alt liglerde yeterince takım lige katılmadığı için sporcu yetişmesi imkansız hal alıyor ve geriye tek seçenek kalıyor. İlk olarak Bölgesel Amatör Ligine, oradan da şampiyon olup Artvin Hopaspor gibi Profesyonel lige çıkmak ve Elit lige katılarak alt yapıdan sporcu yetiştirmek” diye konuştu.

 Kulüp Başkanı Murat Yılmaz, lig boyunca yapılan harcamalar hakkında bilgi vererek ekonomik destek amaçlı alınan araç piyango çekilişlerinin ücretleri ödenmediği için ödemelerde aksamalar yaşandığını aktardı.

Artvin’de alt yapıda yeterli takım kurulmadığını vurgulayarak “Artvin Çoruhspor Kulübü olarak Bölgesel Amatör Ligi’nde 1 yıl mücadele ettik bu sezon da 2.450.000.00 Türk lirası harcama yaptık, bu rakamın sezon sonuna kadar büyük kısmını sponsorlar ve yönetim kurulu olarak cebimizden harcadık ve sezonun bitmesiyle birlikte 450.000 TL Teknik ekip, sporcular ve esnaf dostlarımıza borcumuz kaldı. 2022-2023 Futbol sezonunda da takımız bölgesel Amatör Ligine çıkmak için mücadelesine devam etti ve sezonu Arhavi Gençlik spor kulübünün ardından ikinci sırada tamamladık. Bölgesel Amatör Liginde mücadele ettiğimiz yıldan kalan 450.000.00 borcumuzu da 250.000.00 TL’ye indirdik ve imkanlar dahilinde ödemeler yapmaya devam ediyoruz. Artvin Çoruhspor kulübü yönetim kurulu olarak bizlere verilen ekonomik destek amaçlı sözler ve alınan araç piyango çekiliş ücretleri halen daha ödenmediği için bütçemizde sapma olması nedeniyle istemeyerek de olsa ödemelerde aksamalar oldu. Borcumuz olan tüm dostlarımızdan Artvin Çoruh Kulübü yönetim kurulu ve kulüp başkanı Murat Yılmaz olarak özür diliyoruz. En kısa sürede tüm dostlarımıza kalan borçlarımızı da ödeyeceğiz. Burada da açık bir şekilde belirtiğimiz gibi Artvin ilinde alt yapıda yeterince takım kurulmadığı için üst lige çıktık. Yönetim olarak gördük ki alt ligde kalmak daha mantıklı ve maliyetsiz” ifadelerine yer verdi.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası