Yeniden Refah Partisi Artvin İl Başkanı Göksen Sönmez, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına yönelik yaptığı açıklamada, “İsrail Devleti, uluslararası hukuku tanımamaktadır. Ortadoğu’da yaşananlar bir İsrail-Filistin çatışması değil, tarafları belirli olan savaş halidir. Savaşın bir tarafında yüksek teknolojiye sahip silahlarla masum sivilleri acımasızca katleden bir İsrail Devleti vardır. Diğer tarafta ise kadınlar, çocuklar, yaşlılar, silahsız siviller vardır.” dedi.

Birleşmiş Milletler ve uluslararası örgütleri göreve davet eden Sönmez,  “Bugün değilse ne zaman? diyoruz. Binlerce masumun, hunharca katledildiği bu saldırılara tepki verilmeyecekse, uluslararası örgütler, Birleşmiş Milletler niye var? İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ve Arap Ligi’ni, daha yüksek sesli olmaya ve eylemci bir tavır takınmaya davet ediyoruz. İsrail saldırıları karşısında masum Filistin halkını, Gazzeli sivilleri, kadınları, çocukları, yaşlıları yalnız ve sahipsiz bırakmamaya davet ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği başta olmak üzere, Dünya’yı buradan uyarıyoruz. İsrail’e arka çıkmayınız ve sivilleri öldürmesini teşvik etmeyiniz. İsrail’i, müzakere masasına oturtmak ve Birleşmiş Milletler kararlarına uymasını sağlamak, sizin göreviniz ve sorumluluğunuzdur. Aksi takdirde, işlenen savaş suçlarına göz yuman herkes, bu suçlara ortak olacaktır.” diye konuştu.

“Gazze halkını köşeye sıkıştırarak, insani yaşam koridorlarını kapatarak, ölüme mahkûm ederek, Ortadoğu’da barışın tesis edilmesi, dün olduğu gibi bugün de mümkün değildir.” diyen Sönmez, açıklamasında şunları kaydetti: “Bu anlayışla yarın da mümkün olmayacaktır. Başkenti Kudüs olan Özgür ve Bağımsız Filistin, meselenin tek çözüm noktasıdır. Birleşmiş Milletler kararları da bu yöndedir. Milli Görüş’ün temsilcisi olan Yeniden Refah Partisi için Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa meselesi aynı meseledir. Bizler için bu meseleleri birbirinden ayırmak mümkün değildir. Yeniden Refah Partisi olarak;Filistin’de yaşayan masum sivillerin yaşam haklarını, uluslararası hukukun savunduğu çerçevede savunmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. İşgalci İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik orantısız güç kullanımını şiddetle telin ediyoruz.”

Haber: Emine OCAKÇI

Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular

Editör: EMİNE OCAKÇI