Artan maliyetler gıda, giyim sektörünü etkilerken tüplere gelen zamlar mutfak masrafını ikiye katladı.

Borçka’da doğal gazın olmaması nedeni ile vatandaşlar tüp kullanımına devam ediyor. Evinde doğalgaz bulunmayan vatandaşlar artan ve üst üste gelen zamlanmış tüp fiyatıyla karşı karşıya kalıyor.

Borçka’da tüp satıcısı Gürsel Suat Gökdemir, güncel tüp fiyatının 570 lira olduğunu belirtti. Kış aylarının gelmesi ile soba kullanan vatandaşların tüpten tasarruf yapmaya başladığını kaydetti.

Öğrencilere Çini Sanatı Tanıtıldı Öğrencilere Çini Sanatı Tanıtıldı

540 liralık tüp fiyatın son zamlar itibari ile 570 liraya çıkması hakkında düşüncelerini dile getiren Gökdemir “Tüp pahalı değil, şöyle pahalı değil. Tüpün içinde özel tüketim ve KDV’si var, vergisi neredeyse yarısını oluşturuyor. Bu insanlara yazık bir tüpten özel tüketim vergisi alınması insanlara eziyettir. Tüp bugün zaruri bir ihtiyaçtır, eve un kadar, ekmek kadar tüpte ihtiyaçtır. Devletin buradan vergi alması çok yanlıştır”

“Vatandaşlar her geldiğinde ‘arttı mı?’ diye soruyorlar, artık insanlarda alıştı bizde alıştık. İnsanlara nasıl tüpü zamlı fiyat ile veriyorsak bizde zamlı fiyat ile alıyoruz. İnsanlar zamlara alıştırıldı.” dedi.

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: GÜLŞEN MAKAR