Artvin’de yaşayan 18 yaşındaki Zeliha Çay tarafından yapılan serbest stil resim çalışmaları İl Halk Kütüphanesinde sanatseverlerle buluştu.

serggii ağ11 (1)

15 Temmuz Anadolu Lisesi mezunu olan Çay, 4 yaşında yapmaya başladığı resimlerini ilk kez sergiledi.

Yaptığı resimleri daha önce çeşitli yarışmalara göndererek birincilik elde eden Çay, resim yapmanın ruhuna iyi geldiğini aktardı.

sergi ağ11 (2)

Tuvalin yanı sıra, kullanılmayan kumaş, karton kağıt ve çeşitli malzemelerin üzerine çizip boyadığı resimleri ilk kez tek başına sergilediğini aktaran Çay, heyecanlı olduğunu belirtti.

sergi ağ11 (3)

Resimlerde duygularını ve iç dünyasını yansıttığını ifade eden Çay, “Serbest stil çalışıyorum. İçimdekileri resimlerle insanlara aktarıyorum. Resimlerimde konu işlememeyi tercih ediyorum. Bir hikaye uyduruyorum o hikayeyi yansıtıyorum. Resim yapmak benim için bir terapi. Sulu boya ve tabloları yapmayı çok seviyorum.” dedi.

Tarih belli oldu Tarih belli oldu

serggii ağ11 (5)

Sergiyi birçok kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Çay, bir ay boyunca serginin açık kalacağını söyledi.

Kızının resim yeteneğini çocuk yaşta fark ettiklerini kaydeden anne Habibe Çay ise yaptığı açıklamada, “Kızım ilk bireysel sergisini açtı çok mutluyum, çok gururluyum. İlk ödülünü anaokulunda almıştı, il birincisi olmuştu. Daha sonra bir yarışmaya katıldı ve Türkiye üçüncüsü oldu. Böyle böyle yurt dışı ve Türkiye ödülleri alarak kendini kanıtladı. Ben akademik olarak gelişmesini istedim. Kızım akademik başarısının yanında resimlerini de yapıyor.” diye konuştu.

Haber: Emine OCAKÇI

sergi ağ11 (1)

serggii ağ11 (2)

Editör: Editör Masası