1978’den itibaren ailecek ticaret ile uğraştıklarını ifade eden Gürsel Suat Gökdemir, mobilya ve beyaz eşya sektörü ile ilgilendiklerini aktardı.

Kış sezonuna girilmesi ile işlerin yavaşladığını ifade eden Gökdemir, yaz aylarında düğün sezonun olması ile yoğunluk yaşandığını dile getirdi. Artan maliyetler nedeni ile vatandaşların alım gücünün düştüğünü bu neden ile müşterilerin zincir marketler veya ikinci el ürünlere yöneldiklerini aktardı.

Müşterinin seçtiği ürünlere göre fiyatlarda değişiklik yaşandığını dile getiren Gökdemir “Fiyatlarda baya bir artış var. Günlük yapılan alışverişlerde nasıl artıyorsa beyaz eşyalar da arttı. Bazen müşteri geliyor şimdi 15 bin liraya almışsa geçen sene yedi bine aldım deyip küçük sitemlerde bulunuyorlar. Piyasa alım gücünü daralttı. Alacakları ürüne göre fiyat değişiyor. Örneğin 70 bin liraya da ful beyaz eşya alabilirler ama daha pahalı bir şey alırlarsa sadece bir buzdolabına 70 bin lira verebilirler o yüzden onun limiti yok. İkisi de aynı iş yapar ama özellikleri farklı fiyatı farklı, gücü olan en iyisini alıyor”

“Şuanda fiyatlarda sene sonu olduğu için bir kampanyalar düzenliyoruz ama yeterli değil çünkü alım gücü düşük. Bu sefer müşteriler ucuz ürün peşinde ikinci el ürünlerin peşinde. Zincir marketlerdeki satılan ürünleri tercih ediyor bu sefer de iki kere masrafa giriyor. Alım gücü düşük olduğu için müşteri mecburen zincir marketlere yöneliyor. Kış sezonu zaten düşük yaza göre” dedi.

“Küçük Esnafı Bitirdiler”

İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti

Borçka ilçesinde her geçen gün fazlalaşan zincir marketler mobilya ve beyaz eşya sektörünü de etkiledi. Küçük esnafın zorlandığı ve iş yapamaz hale geldiğini dile getiren Gökdemir, nüfus oranına göre zincir marketlerin açılması gerektiğini aktardı.

Gökdemir, zincir marketler hakkında şu sözleri dile getirdi “Bizim sattığımız ürünlerin yarı fiyatına zincir marketler satıyor ama bu seferde müşteri servis bulamıyor, garanti olmuyor. Bizim burada öyle bir şey mümkün değil garantisiz ürün satışı yok. Küçük esnaflar tamamen bitiyor bugün bakıyorsun her ürün satışta. Tamamen bitirdiler küçük esnafı, bunu nüfus oranına göre açmaları gerek buna bir yasa çıkması lazım. Elektrikli arabaları bile satmaya başladılar artık bu iş kontrolden çıktı. Buradaki küçük esnafın çoğunu etkiliyor. En icra köşede bile bir zincir market açtıkları zaman sıkıntı oluşuyor. İnsanlarında bu noktada bilinçli olması lazım. Ben açık söyleyeyim şuana kadar gidip hiçbir zincir marketten alışveriş yapmadım. Olmayan bir şey varsa belki, isterse yarı fiyatına versin ben yörenin insanından alışveriş yaparım” ifadelerine yer verdi.

Artvin’in en sıcak gündemini gundemartvin.com sitesinden takip edebilirsiniz. Haberiniz Olsun”

Gülşen MAKAR

Editör: GÜLŞEN MAKAR