Artvin’in bütün ilçelerinde şubelerini açan zincir marketlerin giyimden, kozmetiğe, temizlik ürünlerine, elektronik aletlere kadar geniş yelpazede hizmet yapması küçük esnafı iş yapamaz hale getirdi.

Murgul’da 40 senedir esnaflık yapan ve konfeksiyon işleten Adem Balcı, söz konusu zincir marketlerin yerli ve küçük esnafı zorladığını belirterek yetkililerin bu duruma el atmasını ve halkın da kendi esnafına sahip çıkmasını ve dayanışma içinde olması gerektiğini aktardı.  

Zincir marketlerde çeşitli ürünler satılmasına tepki gösteren esnaf Adem Balcı “Büyük esnaf küçük esnafı boğdu” diyerek şu sözleri dile getirdi “Burada alışveriş merkezlerinde bir markette satılması gereken ana unsur temel gıdalardır. Satılan yerlerde konfeksiyon ürünleri, nalbur malzemeleri, beyaz eşya satarsa diğer esnafa ne kalacak. Zengin alıp götürüyor gariban her zaman sürünmeye devam ediyor. Gıda satılacaksa sadece gıda satacak ayrı bir konfeksiyon açacaklarsa buyursun karşımıza geçsinler rekabet oluşturmak istiyorlarsa. Ama marketin içerisinde her ürün satılırsa olmaz. Buna devlet niye el atmıyor? Devleti, halkı, toplumu ayakta tutan küçük esnaftır. Yüz tane küçük esnaf varsa üç tane büyük esnaf var ve bu büyük esnaf küçük esnafı boğdu.”

Büyük zincir marketlerde alışverişini yapan yerel halk hakkında düşüncelerini dile getiren Balcı “Murgul güzel bir yer, refah seviyesi yüksek bir ilçedir. Birlik beraberlik var, burada kazandım tüm sermayem burada. Bütün servetimi buraya koydum ve buradan dışarıya götürmedim. Toplum olarak el ele verdikten sonra karşılıklı dayanışma olduktan sonra yaşamak güzel ama dayanışma tek taraflı olmuyor. Yerli halk esnafına çok fazla sahip çıkmıyor gerekçe olarak burada seni kabullenemiyor. Murgul halkı kalkıp Borçka’dan alışverişini yapar Murgul’da ki esnafın ayakta durmasını kabullenemez. En azından bir çorap yırtıldığı zaman çorap alacak yeri sabit tutması gerekirken onu nasıl dışarıdan alayım derdindeler.”

Büyük Önder için anma töreni düzenlendi Büyük Önder için anma töreni düzenlendi

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası