Artvin'de turistlerin en çok ziyaret ettiği turizm merkezleri arasında başı çeken Borçka Karagöl Tabiat Parkı, yılın 10 ayında yaklaşık 600 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Borçka ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Camili Havzası güzergahında bulunan ve Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olarak gösterilen tabiat parkı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

karagöl ka9 (4)

İl Özel verilerine göre Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nda bir önceki yıl aynı dönemde yaklaşık 410 bin olan ziyaretçi sayısı bu yılı 600 bin ulaştı.

Toplam 368 hektar alana sahip tabiat parkında turistler en çok Karagöl çevresinde zaman geçirirken, bölgedeki farklı ağaç türlerinden oluşan orman yapısı, bitki çeşitliliği, küçük şelaleler ziyaretçilere zengin bir doğal güzellik sunuyor.

Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi

Ziyaretçilerin bir kısmı günü birlik gezilerle doğanın tadını çıkartırken, bir kısmı da kamp yaparak zamanını değerlendiriyor.

Tabiat parkını gezen ziyaretçilerden Ünal Özbaş, ilk defa gördüğü Borçka Karagöl'ün doğal güzelliğine hayran kaldığını söyledi.

karagöl ka9 (3)

Artvin'in doğal güzelliklerini hep görmek istediğini anlatan Özbaş, "Bugün Borçka Karagöl'ü gezmeye geldik. Göl ve doğa çok güzel. Göldeki balıklar ise ayrı güzel. İnsan bakmaya kıyamıyor. Ben İstanbul'da yaşıyorum ama Amasyalıyım. Bizim oraları anımsatıyor. İnsan bakmaya doyamıyor. Gelip görmek lazım, yaşamak lazım. Borçka Karagöl gezip gördüğüm yerlerden en güzeli, herkesin burayı görmesi lazım" dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice İskender de aslen Trabzonlu olmasına rağmen 14 yıldır Artvin'de yaşadığını her mevsim Borçka Karagöl'e gelerek doğanın keyfini çıkardığını söyledi.

Borçka Karagöl'ün her mevsim farklı güzelliğe büründüğünü kaydeden İskender, "Şimdi de Trabzon'dan gelen misafirlerimizi gezdirmek için buraya geldik. Çok beğendiler. Bende her geldiğimde hayran kalıyorum. Buranın baharı çok farklı, yeşermeler olduğu için güzel bir ambiyans var. Sonbahar ağaçların farklı bir renk almasıyla güzel görüntü oluşturuyor. Kırmızın, sarının, turuncunun ve yeşilin her tonunu sonbaharda burada görebiliyorsunuz. Kışında geldim. Kar ağaçların üzerinde çok güzel görünüyor. Kışında burada piknik yapmak ayrı bir zevk veriyor diyebilirim" diye konuştu.

karagöl ka9 (2)

Karagöl'ü gezen tur rehberleri Kader Aydın ise "Borçka Karagöl, renkleriyle yeşiliyle, doğasıyla insanları her mevsim büyüleyen bir yer. Ben neredeyse her mevsimde buranın güzelliğini gördüm. Sonbaharda renkler muazzam oluyor. Ben bu yüzden Karagöl’ü çok seviyorum. Artvin'in iklim çeşitliliğinin farklı olması, barındırdığı doğal, tarihi ve kültürel güzellikler insanları cezbediyor. Artvin zor coğrafyasıyla insanları büyülen yerler arasında yer alıyor" diye konuştu.

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: GÜLŞEN MAKAR