Ardanuç Anadolu Lisesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına başlarken bir önceki üniversite sınavlarında kendi bünyesinde 20 öğrenciyi üniversiteye göndererek, sınavsız öğrenci alan okullar sıralamasında ilk sıralarda yer aldı.

Ardanuç Anadolu lisesinde bu sene geçen seneki başarıdan dolayı yüzler gülerken geçen dönemki okul müdürü Hakan Şahin ve bu eğitim ve öğretim yılında görev yapan Okul Müdürü Gökmen Keser de açıklamalarda bulundu.

Ardanuç Anadolu Lisesi bir önceki dönem okul Müdürü Hakan Şahin, YKS sınavında 20 öğrencinin tercih yaptığını söyledi. 11 öğrencinin 4 yıllık lisans eğitimini 9 öğrencinin de 2 yıllık ön lisans bölümüne yerleştiğini aktardı. İlk 30 binde üç tane öğrencinin yer aldığını belirterek başarılarının sırları hakkında şu sözleri dile getirdi “Yine sınavsız alan bir okul olmamıza rağmen Ardanuç Anadolu Lisesi bu sene Hukuk Fakültesi çıkardı ve ilk 30 binde üç tane öğrencimiz var. Başarının kaynağı öğrencilerimizle bire bir yaptığımız çalışmalar. Son iki ayda yaklaşık haftada dört deneme sınavı yaptık ve anında sınavlar okundu ve öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizde sınavların değerlendirmesini yaptı.

Çözülemeyen sorular ertesi gün öğretmenlerimiz tarafından sınıflarda çözüldü. Aynı zamanda öğretmenlerimiz saat 17.00 den sonra okulda kalıp ders çalışmak isteyen öğrencilerimize yardımcı oldular ve yine haftada aynı çalışma devam etti. Normalde DYK kurslarımız yoktu öğretmen ve okul idaremiz tarafından da bu çalışma yürütülerek başarı elde etmiş olduk. Bu çalışma gelecek yıllarda da aynı başarı ile devam edecek. Ben Gökmen hocama Anadolu Lisesi Müdürlüğünü devrettim ve başarının, bundan sonraki yıllarda artacağını düşünüyorum bu konuda bizlere yardımcı olan İlçe Kaymakamımıza, İlçe milli eğitim müdürlüğümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Okul idaremiz ve öğretmenlerimiz çalışıyor ve öğrencilerimiz açısından baktığımızda çalıştıktan sonra başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Bizim 4 yıllık planımızdı ve her sene bunun üzerine koyarak gittik ve deneme sınavlarının etkili olduğunu düşünüyorum. Biraz maddiyat anlamında sıkıntı oluyor ama bu başarı için gerekli. Deneme sınavları konusunda öğrencilerimizin birçoğunun maddiyatını karşılamaları biraz zor bu konuda kaymakamlık olsun, belediye olsun, ilçe milli eğitim müdürlüğü olsun ve yine bu konuda iş adamları olabilir ve bunlardan destek alınırsa başarı çıtasının daha da yükseleceğini düşünüyorum.”

ardanuç lisesi ek4 (2)

Ardanuç Anadolu Lisesi Müdürü Gökmen Keser, bu senede hummalı bir şekilde 12. Sınıfların üniversite sınav hazırlıkları için çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti. Keser konuşmasının devamında ” Bizim gibi sınavsız öğrencilerde makas çok açık ve başarılı öğrenciler olduğu gibi başarısız olan öğrencilerimizde var evet bunu söylemekte biraz zor ama şöyle bir kesim öğrenci yukarıyı zorlarken bir kesim öğrencide maalesef aşağı çekiyor ve doğal olarak öğrencilerimizin motivasyonu’ nu olumsuz etkiliyor. Tabi ki de okulumuz sınavlı öğrenci alsaydı ama ne yazık ki il ve ilçemizin şartları buna müsait değil ve bizde bu şartlarda daha iyiyi başarmak için çalışacağız. Hakan hocamıza teşekkür ediyorum olağan üstü bir çalışma yapmış kendisi ve biz okula geldiğimizde şartlar hazırdı ve bu şartlar üzerine bizde çalışmalarımızı hızlandırarak devam ettireceğiz. Şuan son sınıflarda sayısal,  sözel, eşit ağırlık ve dil var bir Anadolu lisesinde olması gereken hepsi var. Bizlerde tıpkı Hakan hocamızın yürüttüğü gibi Okul aile birliğini kurarak ve gerekli olan deneme sınavlarına başlayacağız ve hummalı bir şekilde özellikle de 12. Sınıfları üniversite sınavına hazırlıklarındaki çalışmalarımızı hızlandıracağız. Başarıya giden her yola başta ilçe kaymakamlığımız ve ilçe milli eğitim müdürlüğünden de gerekli destekleri alarak çalışmalarımızı hızlandıracağız” ifadelerine yer verdi.

Haber: Emine OCAKÇI

“Yazık etmeyin zaman kaybetmeyelim” “Yazık etmeyin zaman kaybetmeyelim”

Editör: EMİNE OCAKÇI