Artvin’in Ardanuç ilçesinde bulunan Cehennem Deresi Kanyonu, 500 metre uzunluğu ve 70 metre genişliğiyle dünyanın en yüksek kanyonları arasında yer alıyor.

ardanuç kanyon ey02 (2)

İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan kanyon, içerisine doğru ilerledikçe ilginç manzaralarıyla dikkat çekiyor.

ardanuç kanyon ey02 (1)

Yüzyıllar boyunca aşınma sonucu oluşan derin vadi içerisinde yürürken tek kişinin dahi zor geçtiği dar geçitlerin yanı sıra, kanyonun derinliklerde ağaçlar ve çiçeklerle dolu geniş alan da bulunuyor.

arrdanuç kanyon ey03 (3)

Kanyona giriş yapılan noktadan itibaren yaklaşık 800 metrelik zorlu bir parkurun bulunduğu kanyon farklı deneyim yaşamak isteyen doğa yürüyüşü severlere çeşitli imkanlar sunuyor.

Ardanuç Kaymakamlığı ve Artvin il Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından DOKA ve DOKAP desteği ile başlanan "Cehennem Deresinde Cennet Yaşanıyor" projesinin çalışmaları ise sürüyor.

arrdanuç kanyon ey03 (2)

Proje kapsamında cam seyir terası ve kanyon içi düzenlemeler yapılarak bölge turizme kazandırılacak.

Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu

Aslen Ardanuçlu olan ancak uzun zamandır Bursa’da yaşayan 35 yaşındaki Serpil Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada memleketine gelince çocukluğunun geçtiği kanyonu ziyaret etmek istediğini söyledi.

Çocukluk döneminde kanyonda arkadaşları ile birlikte saklambaç oynadığını ve anılarını tazelediğini kaydeden Yıldırım, “Çocukluğum burada geçti, uzun yıllar yut dışında da yaşadım. 25 yıldır buraya gelmemiştim. Çok duygulandım, çünkü insan yaşadığı toprakları özlüyormuş. Belli bir yaşa gelince de daha çok göresi geliyor. Burası çok gelişmiş çok güzelleşmiş. Artvin zaten doğa harikası bir yer. Kanyonu görünce çocukluğum aklıma geldi. Burada saklambaç oynardım.” dedi.

arrdanuç kanyon ey03 (1)

Artvin’in doğa harikası bir yer olduğunu ve herkesin ziyaret etmesini istediğini aktaran Yıldırım, Japonya’da benzerini gördüğü cam terasın yapılmasının bölge turizmine katkı sunacağını düşündüğünü ifade etti.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

ardanuç kanyon ey02 (4)

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN