Ardanuç Kaymakamlığı ve Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Ardanuç’ta sürdürülen “ağaç seyreltme çalışmaları” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ardanuç’ta son zamanlarda gündeme gelen denetimsiz ve düzensiz ağaç kesimleri yapılıyor iddialarının aslını bölge halkına anlatmak için Ardanuç Kaymakamlığı, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ve Ardanuç İşletme Şefliği personelleri vatandaşlarla toplantı gerçekleştirdi.

ağaç kesim ardanuç ey19 (1)

İlçeye bağlı Kapıköy mevkiinde 2000 yılında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan fidan sahasına davet edilen vatandaşlar, kesimlerin nedenleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik, aynı yaş olmalarına rağmen çevre koşullarından dolayı gelişmeyen ağaçların kesildiğini ifade etti.

Aralama çalışmalarının ormanları korumak için önemli olduğuna vurgu yapan Çelik, “Hepsi aynı yaşta ama baskı altında hiç güneş görmemiş, gölgenin içerisinde kalmış bazı gövdeler küçük kalmış. Aralama çalışmasından sonra belki aralama çalışmasının haricinde işte güneş görmüş, gövdenin boyutu da bu büyük. İkisi de aynı yaşta fakat aradaki boyut farkı ortadadır. Aralama çalışmasının önemi burada yapılan çalışmayla beraber güneşin suyun toprağa, gövdeye temas etmesi ve gövdenin mümkün mertebe hızlı büyümesini sağlamaktır.” dedi.

Çiftçiyi İyice Bitirmeye Çalışıyor" Çiftçiyi İyice Bitirmeye Çalışıyor"

ağaç kesim ardanuç ey19 (2)

Artvin halkının doğaya karşı hassas olduğunu ve bu hassasiyetleri için vatandaşları bilinçlendirmeye Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarının her daim hazır olduklarını kaydederek, “Bu minvalde Orman İşletme Şefliğine çok teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar var olsunlar kendileri çok güzel bir çalışma yapmışlar ve bizi de güzel aydınlattılar. Neden genç görünen ağaçların kesildiğini sorduğumuzda bunu gösterdiklerinde biz de ikna olduk. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımız da buraya davet edelim. Buyursun gelsinler orman işletme şefliği her zaman kendilerine bilgi vermek için hazırlar. Neden bu işlemleri yapıyoruz? Neden orman içerisinde ağaç kesimi veya gövde kesimi bunları anlatmak için hazırlar. Kendilerini de vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz.” diye konuştu.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası