Artvin'in Ardanuç ilçesinde bulunan Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma yaklaşık 500 yıllık tarihi konak, ilgi görüyor.

tarihi konak ey26 (7)

“Yazık etmeyin zaman kaybetmeyelim” “Yazık etmeyin zaman kaybetmeyelim”

İlçede 2012 yılında arkeolojik sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan tarihi Adakale bölgesinde bulunan ve restore edildikten Ardanuç Kültür Evi olarak hizmet veren tarihi konak bölgedeki en önemli tarihi yapılar arasında yer alıyor.

tarihi konak ey26 (6)

Tarihi İskender Paşa Camisi yanında yer alan ve ilçede "hükümet" ve "İskender Paşa Konağı" olarak da bilinen konak 10 Temmuz 2019 tarihinden itibaren kültür evi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

tarihi konak ey26 (5)

İki kattan oluşan Osmanlı mimarisiyle ahşap ve taş işçiliğinin en güzel örneği olarak günümüze kadar gelen tarihi konakta 4 yıldır yöre yaşanını yansıtan ürünler sergileniyor.

tarihi konak ey26 (4)

Taş yığma yapım sistemi ile inşa edilen yapıda malzeme olarak moloz taş ve ahşap kullanılmış ve yöre mimarisinin özelliğini taşıyor.

Kaymakamlık bünyesinde hizmet veren Ardanuç Kültür Evi yaz aylarında 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olarak turistleri ağırlıyor.

Haber: Çiğdem ARSLAN

tarihi konak ey26 (3)tarihi konak ey26 (2)tarihi konak ey26 (1)tarihi konak ey26 (8)

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN