CHP Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir emeklilere yapılmayan zammı değerlendirdi.
CHP Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, emekliye ek zam çıkmamasına ilişkin konuştu.
Memur, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıklarına yapılacak zam oranları belli oldu, emeklilerin umutları yarım kaldı. Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam kabine toplantısından çıkmadı.
" Milyonlarca insanın cebindeki para yarını görmeden eridi "
CHP Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir kabinden çıkan zam kararları hakkında açıklama yaptı. Başkan Aydemir şunları söyledi:
"TÜİK'in oranları gerçeği yansıtmasa da kötü durumu gizlemeye yetmedi. Yıllık enflasyon, Eylül 2002'den bu yana 19 yılın zirvesine yükseldi. Öte yandan açıklanan asgari ücret ve emekli maaşları da enflasyona yetişemedi. Milyonlarca insanın cebindeki para yarını görmeden eridi, bitti, kül oldu. Bugünlerin sorumlusu olan, yeni Türkiye diyerek geçmiş dönemlere kin kusan kibrin iktidarı, ülkeyi 20 yıldan daha da geriye götürmeyi başardı."
"Emekliler hayal kırıklığına uğradı"
"Milyonlarca emekli açıklanan rakamlar karşısında umutsuzca da olsa kabine toplantısını takip etti. Ancak hiç şaşırmadığımız şekilde hayal kırıklığına uğradılar. Çünkü halkımızın içinde Erdoğan adına bir umut kırıntısı ve bu iktidardan beklentisi kalmadı. Kendi maaşına belirli periyotlarla zam yapan saraydaki kibir abidesi, emekliye, emekçiye, milyonlarca insanı umursamadı. Bunun adı halka düşmanlıktır ve halka düşmanlık eden bu şahıs oturduğu o makamdan yapılacak ilk seçimle gidecek. Çünkü bu iktidar gitmeden, Erdoğan devri sona ermeden bu millete huzur, bolluk, mutluluk haram!"
Songül Şişman

Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi Yol Çilesinin Bitiş Tarihini Verdi

Editör: Haber Merkezi