CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu

“Milli Üretim Teknolojik Eser Maketleri” Sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Yerli ve teknolojik eserlerin tanıtılması, gençlerin farklı bir bakış açısı kazanmaları amacıyla Artvin Gençlik Merkezi Fuaye Alanı'nda saat MÜTEM (Milli Üretim Teknolojik Eser Maketleri )sergisinin açılışı yapıldı.
Sergide; Tamamen yerli ve milli teknolojiyle üretilen Bayraktar TB2, Anka Aksungur, Akıncı Taarruzi İHA, Göktuğ Hava Füze Sistemleri, BMC Kirpi, Vuran ve Amazon zırhlı araçları ve diğer teknolojik ürünlerin maketlerinin sergilendi.
Vali Yılmaz Doruk sergide incelemelerde bulunarak, teknolojik ürünler hakkında bilgi aldı. Etkinlikte konuşma yapan Vali Doruk; “Bugün, kendi kendine yeten, ülkemizi kimseye muhtaç etmeyecek tam bağımsız bir savunma sanayi için tüm imkanlar seferber edildi. Bu sayede Türkiye, bölgesinde oyun kuran ve oynanan kirli oyunları bozan bir ülke konumuna ulaştı.” Dedi.
Vali Doruk, 23 Nisan’da gerçekleştirilen etkinlik dolayısıyla değerlendirmede bulunarak, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gazi Meclisimizin kurulduğu ve aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu müstesna günü gönülden kutluyorum. Milli varlığımızın en gurur verici sembollerinden biri olan TBMM, 102 yıldır olduğu gibi milli iradenin, istiklal ve istikbalimizin tecelligahı olmaya devam edecektir. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’si, kıymet verdiğimiz gençlerimizin ellerinde yükselecektir. 23 Nisan 1920 ruhundan aldığı ilham sayesinde geleceğe büyük bir öz güvenle yürüyen gençlerimiz, müreffeh yarınlarımızın teminatıdır.” ifadelerine yer verdi.
Teknofest kuşağı gençlerin çalışmalarıyla teknolojik olarak ülkenin daha güçlü hale geleceğine dikkat çeken Vali Doruk, “Kıymetli konuklar, gücü olmayan, gücünü iyi kullanmayan milletler ayakta kalamazlar. Milli gücü yüksek olmayan milletler, uluslararası rekabette geri kalmak durumundadır. Milli gücü oluşturan birinci unsur insandır; insanını yaşatan devlet yaşar, insanını yücelten devlet yücelir. Bunun yanında teknolojik güç te çok önemli bir unsurdur.
Başarının, rekabetin ve karın sırrı kendi teknolojimizi üretmekten geçer. Bu noktada ülkemiz son 20 yıldır önemli mesafeler katetmektedir. Bilim ve teknolojiye ayrılan hatırı sayılır bütçelerle yerli ve milli üretimimiz çeşitlenerek hız kazanmıştır. Özellikle savunma sanayinde geldiğimiz nokta bunun en açık ispatıdır. Bilindiği üzere, savunma sanayinde bağımsız olmayan milletlerin geleceğe güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Bugün, kendi kendine yeten, ülkemizi kimseye muhtaç etmeyecek tam bağımsız bir savunma sanayi için tüm imkanlar seferber edildi. Bu sayede Türkiye, bölgesinde oyun kuran ve oynanan kirli oyunları bozan bir ülke konumuna ulaştı. Ülkemizin bu başarısı, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdur halklar içinde çok önemli bir umut kaynağı haline geldi. Bugün terörle mücadeleden mavi vatana, milli çıkarlarımızın gerektirdiği tüm hamleleri yapabilmemizi teknolojide elde ettiğimiz ilerlemelere borçluyuz. Bizleri ülke olarak güçlendiren bu teknolojik hamlelerin teknofest kuşağı gençlerimizin çalışmalarıyla birlikte daha da artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Konuşmamın başında da ifade ettiğim gibi geleceğin büyük ve güçlü Türkiye'sinin mimarı sizler olacaksınız. Çağımızın önemli unsuru teknoloji alanında kendinizi yetiştirerek, bu cennet vatana ve aziz millete faydalı bireyler olma yolunda ilerlemenizi temenni ediyorum. Bu vesileyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. TBMM’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu mukaddes vatanı bizlere emanet eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”ifadelerine yer verdi.
Aynur Bağdat

Editör: Haber Merkezi