Geçtiğimiz günlerde yapılan kura ile konutların anahtarları sahiplerine teslim edildi. Afetzedeler yeni evlerine taşınmak için konutlara elektrik enerjisinin verilmesini bekliyor.

Yusufeli’ne bağlı Dereiçi Köyünde 17 Mart 2021 yılında çıkan yangında çok sayıda ev, samanlık ve ahır kullanılmaz hale gelmişti.

Kayanın hasar verdiği ev 1 yıldır yapılmadı Kayanın hasar verdiği ev 1 yıldır yapılmadı

Yangından etkilenen vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 7 blok halinde 42 konut, 1 iş yeri, 1 köy konağı, 2 misafirhane, 64  ahır ve samanlık inşa edildi.

dereiçi (3)

İnşaatı tamamlanarak kullanıma hazır hale gelen konutlar vatandaşlara teslim edildi. Köy Muhtarı Sabri Duman, yaptığı açıklamada “Kuraları çektik. Vatandaşlarımıza anahtarları verildi. Evlerin inşaatı tamamen bitmiş durumda şuanda tek eksiğimiz hak sahiplerinin elektrik aboneliklerini alarak elektriklerini açtırması. Bu da kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. Yangın esnasında ve sonrasında yanımızda olan başta devlet büyüklerimize ve Türkiye’nin her yerinden bize maddi, manevi destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

dereiçi (2)

Konutların modern yapılar olduğunu kaydeden Duman, konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyerek bir daha benzer bir afet yaşanmaması temennisinde bulundu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası