5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı 5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı


“Kemalpaşa ve Hopa ilçesinde Ticaret Ve Sanayi Odasına yer tahsisini gösterebilirlerse 112 Acil hizmet binalarını tefrişleri ile beraber yapmayı taahhüt ettik”
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, projeler ve hizmetler hakkında açıklama yaptı. Turunçgiller için entegre tesis yapılması, 112 Acil Hizmet Binası, Turizm faaliyetleri gibi konulardaki çalışmalardan bahseden Akyürek çalışmalara devam edeceklerini belirtti.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) geliştirdiği 2022 yılı projeleri kapsamında SOGEP projesi hakkında konuşan Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, “2022 ve sonrasında gerçekleşmesi planlanan ve bölgenin de en önemli üretimlerinden biri olan turunçgillerin mandalina, portakal ve benzeri ürünler için bir entegre tesis yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Umut ediyorum ki bu yıl bunun kuruluş çalışmaları başlar ve bölgede hem istihdama hem ekonomiye katkıda bulunur” dedi.
“Sağlıkta 1 Dakikaya İhtiyacımız Olur”
Ticaret ve Sanayi Odasına yer tahsisi olması durumunda 112 Acil Hizmet Binası yapacaklarını açıklayan Başkan Akyürek, “Kemalpaşa ve Hopa ilçesinde Ticaret Ve Sanayi Odasına yer tahsisini gösterebilirlerse 112 Acil hizmet binalarını tefrişleri ile beraber yapmayı taahhüt ettik. Bunları da önemli projeler çünkü hepimizin sağlıkta 1 dakikaya ihtiyacımız olur. 112 Acil hizmet binaları içerisinde hastane kamu binaları hükümet konakları içerisinde görev yapıyor. Oradaki sağlık personelleri dolayısı ile kendilerine ait hizmet binalarının Sağlık Bakanlığı normlarına uygun yapmayı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası bütçesinden taahhüt ettik” ifadelerine yer verdi.
Rize'den Artvin'e kadar yapılan bütün çalışmalara katıldıklarını belirten Akyürek, “Turizmde rehabilitasyon bölgesel anlamda bir uyum içerisinde Rize'den Artvin'e kadar yapılan bütün çalışmalar içerisinde organize bir şekilde katılmaktayız. Sadece katılmak değil aynı zamanda raporlarımızla, bilgi birikimlerimizle bunu paylaşmaktayız. Bölgede havaalanının 2022'de açılması turizmde önemli bir parçası olacak bunun içinde turizmde şu anda atıl olan yerlerin gerek konaklama gerek ağırlama yerlerinin hayata geçirilmesi, çalışan personellerinin Eğitim durumları göz önünde bulundurularak süreci gelecek 4 yıla planlamaktayız. Umut ediyorum ki Ticaret ve Sanayi Odası bundan sonraki hizmetlerinde son yılların yoğun çalışmaları kapsamında aynı hızla devam eder ülkeye ve bölgeye özellikle de ilimize daha çok katkıda bulunur” dedi.
“Hedefimiz 2 Ürün Daha Tescil Ettirmek”
Tescilli ürünlerin bölge tanıtımındaki yeri hakkında da değerlendirme yapan Akyürek, “Aslında iki tane ürünümüzün tescilini aldık ve sadece tescilinde almakla kalmadık bu ürünlerin tanıtımını Arkasından da bu ürünlerin ekonomiye kazandırılması için kadın kooperatifini kurduk. Kadın Kooperatifinde bugün Laz böreği, Hamsili ekmek üretilmekte hem yerelde hem de talep halinde istenildiği noktaya kadar ulaştırılmaktadır. Coğrafi tescil bir ürünün geçmişten geleceğe taşınma hukukudur. Yani unutulmaya yüz tutmuş bir ürünü yerel üretim mekanizmaları ile buluşturup Bununla ilgili standartlara uygun hale getirip üretmek. Sadece bu yeterli olmuyor bunun gerçekten pazarlamasını ve satışını aynı zamanda ekonomiye kazandırılmasını yapmak gerekiyor biz bunu iki üründe de başardık. Laz böreğinin öncesinde almıştık ardından hamsili ekmeği aldık. Hamsili ekmek ile ilgili de şu anda Türkiye markası oluyoruz nasip olursa Brüksel'de ve Birleşmiş Milletler ‘de coğrafi tescil almış ürünlerin dünya markası üzerindeki çalışmalarına da buradan katılarak hamsili ekmeğin bir dünya markası haline getirilmesi için girişimlerde bulunduk şu andaki çalışmalarımız devam ediyor.
Beraberinde yeni ürünler üzerinde meclis toplantılarımızda değişik ürünler üzerinde fikirlerimiz var bu yıl umut ediyorum ki hedefimiz 2 ürün ama en az bir ürün için bölgesel üretimde geçmişte var olan kültürümüzde kayıtlı olan bir ürünümüzde yine tescil ettirmek” şeklinde konuştu.
Sedat Başar

Editör: Haber Merkezi