Mersinden 6 gün önce yola çıkan Tırcı Ahmet kaya “ Önceki akşamdan beri yaklaşık 48 saattir burada bekliyorum ve 325 arabayla sıraya girdim. Denetleme olduğu zamanlarda 700 araba alırlarken ve şimdi ise biz buralarda günlerdir bekliyoruz. Kapıya ulaşmak için bir saattim var. Bizim bakanlarımız neden bu işlerle ve bizimle ilgilenmiyorlar, suçumuz ne bizim ve biz ekmeğimizin peşindeyiz. Helal ekmek peşindeyiz lütfen bize sahip çıksınlar, yeter artık ve bizde bunaldık Allah aşkına.” Diye yetkililere serzenişte bulundu.
Türkiye’nin Gürcistan’a sınır kapısı olan Sarp sınır kapısında günlerdir kuyruklarda bekleyen tır kaptanları; yoğunluktan, denetimsizlikten, çöplerden ve verilen rüşvetlerden dert yanıp Anka haber ajansına konuştular. Whatsapp Image 2024 02 11 At 19.49.37
Tır kaptanı Ömer Aktaş “ İzmir-Gürcistan, İzmir- Rusya ya çalışıyorum. Abiciğim burası düzelmez ve buranın düzelme şansı yok. Parada dönüyor, rüşvette dönüyor ve her şey dönüyor bu kapıda ve bizde mecbur kalıp verdiğimiz için biliyoruz. Devlet burayı düzeltemiyor, düzeltemediği içinde bu şekilde devam ediyor. Dün saat 09.00 dan itibaren burada 3 gündür de Hopa’da bekledim. Bakın kaç tane tır geçiyor ve herkes veriyor 300 lira ya da 100 Dolar geçiyorlar sınırı. Devletin polisi bu işin önüne geçemiyor. Parayı veren öne geçiyor ve biz kerizlerde burada bekliyoruz. “ 
Tır kaptanı Adem Uzun “ Burada öncelikle şey yan tarafta biriken çöplerin yollardan toplatılmasını istiyorum ve çok kirlilik var.   Allah aşkına bizim sahibimiz yok mu? Karayollarının elemanları yok mu ya neden temizlemiyorlar ve yetkililer buradan hiç geçmiyor mu ?. Ben her hafta buradan geçerim ve burası hep böyle. Yemeğimizi yine kendi imkânlarımızla yiyoruz yani kendi dolabımızdan.”
Tır kaptanı “ Araçlar birbirini solluyor ve kimse kimseye müsaade etmiyor. Yani burada herkes kendi başına hareket ediyor burada. Benim yük öncülüğüm olduğu için ben fazla beklemedim.”
Tır kapatanı Eyüp Lazhan” Burada öncelikli sorun park sorunu ve tır parkını kullanmıyoruz çünkü tır parkını boşaltıyorlar. Burada 5 saattir bekliyoruz sürekli marş basıyoruz. Niye park boş duruyor biz buralardayız  neden buraya 20 araç bıraksalar sırası gelen tır buraya gelse olmaz mı ?. Gümrükte zaman zaman çalışmıyor mesela dün çalışmadı yani 30 araba almış ancak. 220 arabayla sıraya girdik ve saatlerdir bekliyoruz, Gümrük iyi çalışsa biz  bu kadar bekler miyiz?”

Etkinlikleri Planlama Toplantısı düzenlendi Etkinlikleri Planlama Toplantısı düzenlendi

Tır kaptanı Ahmet Kaya” Önceki akşamdan beri yaklaşık 48 saattir burada bekliyorum ve 325 arabayla sıraya girdim. Denetleme olduğu zamanlarda 700 araba alırlarken ve şimdi ise biz buralarda günlerdir bekliyoruz. Kapıya ulaşmak için bir saattim var. Bizim bakanlarımız neden bu işlerle ve bizimle ilgilenmiyorlar, suçumuz ne bizim ve biz ekmeğimizin peşindeyiz. Helal ekmek peşindeyiz lütfen bize sahip çıksınlar, yeter artık ve bizde bunaldık Allah aşkına. Mersinden yükledim ve yaklaşık 6 gündür yoldayım Tiflis’e gideceğim ama gidemiyorum. Dediğim gibi 48 saattir yoldayım ve artık bize bir sahip çıkılsın.” 
 

Editör: Editör Masası