5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı 5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı

Sol Parti Myk Üyesi Alper Taş “Devrimciliğin, Solun Ne Kadar Güzel Anlamlı Bir Şey Olduğunu Anlatarak Değil Yaparak, Kemalpaşa’yı Örnek Bir Kent Haline Getirerek Göstermek İstiyoruz.”
Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Alper Taş “Kemalpaşa’yı daha yaşanabilir ve daha dost kılmak, daha kardeş kılmak, daha barışık kılmak, daha dayanışma içinde bir arada yaşadığımız bir kent haline dönüştürmek için buradayız. Artık söz bitti, artık sözlerle anlatmak dönemi bitti yaparak anlatacağız. Kemalpaşa’yı örnek bir kent haline getireceğiz ve bizim sloganımız “Kemalpaşa örnek olacak. Herkes Kemalpaşa’yı konuşacak.” diye seslendi.
Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Alper Taş Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde partisinin belediye başkan adayı Harun Vayiç’in halk toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi,
“KEMALPAŞA’DA ARTIK BAŞKA BİR YEREL YÖNETİMİN OLABİLECEĞİNİ GÖSTERELİM.”
Hepimiz hoş geldik, dışarısı soğuk ama burası sıcak ve biz burada sıcak hava atmosferi oluşturduk. Zaten amacımız Kemalpaşa’yı sıcak ve daha dost kılmak, daha kardeş kılmak, daha barışık kılmak, daha dayanışma içinde bir arada olduğumuz bir Kemalpaşa haline dönüştürmek. Kadınların daha fazla söz sahibi olduğu, çocukların neşe içerisinde daha özgür dolaştığı, emeklilerimiz’inde daha huzurlu yaşadıkları Kemalpaşa’yı hep beraber yaratmak. O yüzden sıcaklığa ihtiyacımız var, sevgiye ihtiyacımız var beraberliğe ihtiyacımız var ve bir arada yâda ihtiyacımız var.
Bir adım atmak lazım, bir başlangıç yapmak lazım ve biz o yüzden Kemalpaşa’da artık Artvin’in en azından bir ilçesinde yani Kemalpaşa’da artık başka bir yerel yönetimin olabileceğini dosta da düşmana da gösterelim. Kemalpaşa’yı ne yapmalıyız biliyor musunuz arkadaşlar ve ben arkadaşlarımla konuşuyorum onlara söyledim. Şöyle devrimciyiz ya da solcuyuz bunları kimseye anlatmaya gerek yok ve bizim ne olduğumuzu herkes biliyor zaten ve biz devrimciyiz ama devrimcilik ne kadar güzeldir propagandası yapacakta değiliz Kemalpaşa’da. 
“DEVRİMCİLİĞİN VE SOLUN NE KADAR GÜZEL ANLAMLI BİR ŞEY OLDUĞUNU; KEMALPAŞAYI ÖRNEK KENT YAPARAK GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ.”
Devrimciliğin ve solun ne kadar güzel anlamlı bir şey olduğunu örnekle göstermek zorundayız. Artık söz bitti, artık sözlerle anlatmak dönemi bitti yaparak anlatacağız. Kemalpaşa’yı örnek bir kent haline getireceğiz ve bizim sloganımız “Kemalpaşa örnek olacak.” Bu kadar net ve Kemalpaşa örnek olacak ve herkes Kemalpaşa’yı konuşacak. Kemalpaşa’dakilerden söz etmiyorum; İstanbul’daki, Anakaradaki, öteki, beriki diyecek ki bu Kemalpaşa diye sınırda bir ilçe var ve bu Karadeniz’in en ucunda bir kent var ya burada başka bir ahlak var kültür var ve başka bir anlayış var, başka bir demokrasi var, bir paylaşma var, dayanışma var ve bir yaşam anlayışı var ve biz  bunu ortaya koymamız lazım.
“BİZ DİYECEK BİR KÜLTÜRE İHTİYACIMIZ VAR.”
Yani insanlar Kemalpaşa’ya gelme isteği duymalı ve İstanbul’dan kalkıp Kemalpaşa’da bizimle bir şey paylaşma ihtiyacını hissetmeli ve o çekim merkezini biz burada yaratmalıyız. O yüzden biz diyorum çünkü biz diyecek bir kültüre ihtiyacımız var ve ben diyecek bir kültür olmaz. Ben, ben olmaz ve artık ben diye kelimeyi toprağa gömmeliyiz ve biz diyeceğiz ve biz olmalıyız. Arkadaşlar afişlerde “Biz kendimiz için hiçbir şey istemeyeceğiz ama her şey Kemalpaşa için isteyeceğiz.” Diyorlar. Arkadaşlar insan kenti inşa ederken aslında kendisini de inşa eder. Kemalpaşa bizim evimiz ve bir insan evinde nasıl hassas olursa ve Kemalpaşa’da bizim evimiz ve en üst düzeyde hassas olmamız gerekiyor. Kemalpaşa içinde büyük hassasiyet geliştirmemiz gerekiyor. Kenti inşa ederken insan kendini inşa eder ve o kentte yaşayanlar aynı zamanda nasıl bir yaşam istediklerini ve kendi komşuluk ilişkilerini nasıl ele aldıklarını, doğayla çevreyle hayvanlarla nasıl ilişki kurduklarını, kültürel sanatsal bakışlarını nasıl yorumladıklarını, dayanışma ilişkilerini nasıl kurduklarının tümünü belirlerler. Böyle bir iddiayla böyle bir yaklaşımla Kemalpaşa’ya gözümüz gibi bakacağız. Kemalpaşa’da da sol sosyalist amaçlayan bir partinin adayı etrafında birleşelim ve birleşmekse burada birleşelim ve birde sosyalistlerin bir nasıl bir yerel yönetim anlayışını ortaya koyduklarını hep beraber gösterelim. İlk iki yılda anlamlı bir iş yapamaz isek sizlerden talebimizdir, geri çağırma hakkınızdır bizi geri çağırınız. Gereğini yerine getirmeye söz veriyoruz.”


 

Editör: Editör Masası