Gülşen MAKAR

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı tamamlanan ve 22 Kasım’da su tutmaya başlayan Türkiye’nin en büyük barajının suyu ilçenin büyük bir kısmına ulaştı.

Yusufeli Belediye Başkan Adayı Netleşti Yusufeli Belediye Başkan Adayı Netleşti

Yıkımı tamamlanamayan evlerin bacalarına kadar yükselen su seviyesi her geçen gün artıyor. Doğup büyüdükleri yerleri son kez görmek isteyen ilçe halkı anılara hüzünlü veda ediyor.

WhatsApp Image 2023-04-05 at 16.02.45 (1)

ilçeyi kuşbakışı gören bir noktaya her gün gelerek dürbünü ile topraklarına sok kez bakan Saim Sezer, duygularını şu sözlerle ifade etti: “55 yaşındayım. Burada doğdum burada büyüdüm. Toprağım, evim, yurdum burasıydı. Şimdi bu yaşanmışlılarla, anılara veda etmek zor geliyor. Bu yüzden ilçemiz tamamen yok olana kadar dürbünümle gelip oraları izleyeceğim. Sular altında kaldıktan sonra da gelip anılarımı yad edeceğim.”

 Güvenlik nedeniyle ilçe giriş çıkışlarının kapatılmasının ardından ilçeyi gören farklı noktalarda her gün sulara gömülüşü eşiyle birlikte izlediğini belirten Sezer, “Eşimle gelip buralarda dürbünle ilçemize bakıyoruz. Evimiz orada. O evin bahçesinde çocuklarımızı büyüttük. O bahçenin hasadı ile karnımızı doyurduk. Bunları düşündükçe duygulanıyoruz ama elden de bir şey gelmiyor.” dedi.

WhatsApp Image 2023-04-05 at 16.02.45 (2)

Yeni yerleşim yeri hakkında da değerlendirme yapan Sezer, “Eksikler olsa da yeni yerleşim yeri güzel oldu. Ama biz alışamadık. Alışmaya çalışıyoruz. Yeni yerleşim yerinde sosyal donatılar daha fazla. Büyük de yatırımlar yapıldı. Ancak yaşanmışlık yok. Anı yok. Hatıra yok. Hiç tanımadığın bir şehre taşınmış gibi hissediyorsun” diye konuştu.

Editör: Editör Masası