Eğitim şehri olarak bilinen Artvin LGS’de Türkiye birincisi çıkararak başarısını bir kere daha ortaya koydu.

Arhavi Atatürk Ortaokulu öğrencisi Eda Naz Gökdemir, 4 Haziran’da yapılan LGS sınavında tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Artvin’de, Türkiye genelinde yüzde 1’lik dilime giren en fazla öğrencinin olduğu Arhavi’nin başarısından bahseden İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Akgümüş, 60 doğruluk ortalama ve 56 net ile süreci tamamladıklarını söyledi.

eğitim başarısı arhavi2

Başarının, öğrenci, öğretmen ve velilerin fedakârca yürüttükleri çalışmanın sonucu olduğuna değinen Akgümüş, “İlçemizin eğitime verdiği öneme bağlı, sosyolojik yapısı ve eğitim kadromuzun gece gündüz demeden gösterdiği fedakârlıktır. Öğrencilerimizin de üstün başarısı söz konusu. Onlar da birçok noktada fedakâr davrandı, mücadele ettiler. Birçok zevklerinden, hobilerinden, boş zamanlarından fedakârlık ettiler, gece gündüz çalıştılar. Başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi ve ailelerimizi bu başarılardan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Arhavi’nin eğitime önem veren bir yapıya sahip ilçe olduğuna vurgu yapan Akgümüş, “Bizden önce de görev yapan değerli meslektaşlarımız da bu çabayı geçmiş yıllarda gösterdiler. Son iki yıldır özellikle il müdürümüzün de vizyonuyla üstün gayret ve fedakârlıkla yoğun olarak çalıştık. Hafta içi, hafta sonu hatta gece kursları yaparak öğrencilerimizi bu sınava hazırladık. Öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Başarı onlarındır. Övgüyü onlar hak ediyor. Okul müdürlerimiz, liderlikleriyle süreci yönetme becerileriyle bu sürece ciddi katkı sundular. Onlara da teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Sınava hazırlık sürecinde okullara sık sık ziyaret gerçekleştirerek güçlü iletişim kurduğunu ifade eden Akgümüş, “Sürekli sahadaydık. Öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle sürekli başarı üzerine odaklanarak istişarelerde bulunduk. Süreç yönettik ve burada da iletişim çok önemli faktör. Ben başarıyı buna bağlıyorum. Hem ilçe milli eğitim müdürlüğümüz hem ilçe milli eğitim müdürlüğümüz hem okul müdürlüklerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz hep beraber iyi bir iletişim sürecini yakalayarak karşılıklı istişare ve sistemli çalışmayla başarıyı elde ettik.” şeklinde konuştu.

Gelecek yıl da ilçenin başarısının yüksek olması için çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Akgümüş, şunları söyledi: “Gelecek yıl için de umutluyuz. Tabi zor bir görev bizi bekliyor. Çünkü yüksek bir skala ile devrediyoruz inşallah aynı başarıyı önümüzdeki yıl bu yıl olduğu gibi gösterme arzusundayız. Artvin bir eğitim kenti ilimizin genelinde de bir başarı olacak ama biz de ilimizin başarılarını daha yukarılara çıkarmak için üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz.”

Emine OCAKÇI

Arhavi'de heyelan: Ev ile otomobil toprak altında kaldı Arhavi'de heyelan: Ev ile otomobil toprak altında kaldı

Editör: Editör Masası