Artvin Arhavi  Boğaziçi mahallesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından dere yatağında çalışmalar yapılırken yapılan açıklama sonrasında çalışmalar durmuş olsa da bugün çalışmaların başlamasına Eski mahalle muhtarı Ergün Atalay tepki göstererek” Dört tane ağaç kesileceği söyleniyor bu dört olur on olur bilemeyiz tabi ama dediğim gibi burada bu yolun yapılması sakıncalı. Burada dere yatağı darlaştırıldı ve dereye ne kadar girileceği belli değil. Bütün bunlardan dolayı bu proje konusunda bilgi sahibi olmak istiyoruz. Yarın burada oluşabilecek bir felakette kim sorumlu olacak.” Dedi.

Artvin’in Arhavi ilçesi Boğaziçi mahallesinde Devlet Su İşlerinin dere yatağında yapacağı çalışmalara Arhavi Doğa Koruma Platformu üyeleri tepki gösterince çalışmalar durmuştu. Bugün çalışmalar tekrar başlayınca bölgede tedirginlik arttı. Boğaziçi mahallesinin eski Muhtarı Ergün Atalay duruma tepki göstererek şunları söyledi,

” Şuanda burada yapılan çalışmanın ne şekilde yapıldığını ve amacının ne olduğu konusunda net bir bilgi verilmiyor. Belediye başkanı benim bu işten haberim yok ve ben onay vermedim diyor. Perşembe günü dilekçe verdik ama dilekçeye cevap verilmedi.

Belediye başkanı ve CHP ilçe başkanı burada incelemeler yapmışlar ve bu konuda haberlerinin olmadığı gibi onayımızda yok demişler. Ama burada bu projenin ne olduğunu bilmiyoruz ve burada trafik yoğunluğu var ve buradan yolun ineceği söyleniyor ama bu yolun inme şansı yok çünkü çok tehlikeli ve trafik yoğun. Biz bu durumdan şikâyetçiyiz.

Yaşam Tarzı Müzesi yeni ürünlerle zenginleştirildi Yaşam Tarzı Müzesi yeni ürünlerle zenginleştirildi

Dört tane ağaç kesileceği söyleniyor bu dört olur on olur bilemeyiz tabi ama dediğim gibi burada bu yolun yapılması sakıncalı. Burada dere yatağı darlaştırıldı ve dereye ne kadar girileceği belli değil. Bütün bunlardan dolayı bu proje konusunda bilgi sahibi olmak istiyoruz. Yarın burada oluşabilecek bir felakette kim sorumlu olacak. Burada duvarın kırılması DSİ’nin işi diyorlar. DSİ bu duvarı zamanında neden yaptı ve değişen durum nedir ki duvar kırılıyor. Bu projenin asıl amacı nedir eğer birilerini zengin etmemi yada dere yatağını temizleyip buradan malzeme çıkarmak mı?. Burada deniz dolgusu yapılıyor ve buda ayrı bir suç ve yetkililer buna bir dur demeli ve neden dur denilmiyor.

Evet dilekçe verdik ama dediğim gibi dilekçeye cevap verilmediği gibi üç gün boyunca duran çalışma neden cumartesi Pazar devam ediyor ve mesai saatlerinin dışında bir çalışma ki işi oldu bitti yemi getirmek istiyorlar.”

Editör: Editör Masası