Yaşam Tarzı Müzesi yeni ürünlerle zenginleştirildi Yaşam Tarzı Müzesi yeni ürünlerle zenginleştirildi


31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kalmışken partililerin belediye başkan adayları çalışmalara başladı. 
Memleket Partisi Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya’da seçim çalışmalarını hızlandırarak esnaflar ile bir araya gelmeye devam ediyor.
21 yaşındayken Liberal Demokrat Partisi Ankara Genel Merkez yöneticisi olarak siyasete atılan Akkaya, Arhavi’ye geri döndüğünde esnaflık yapmaya başladığını söyledi. Genel seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlunun aday olması ile birlikte ‘iktidarın değişmesi için muhalefetin de değişmesi gerekir’ inancı ile Memleket Partisi ile harekete geçtiğini aktardı. 
Belediye Başkan adayı olma sürecinden bahseden Akkaya, “Belediye Başkan adayı olmamın en büyük sebeplerinden biride stresimi atmak. Burada ne kadar oy olacağım benim için önemli değil. Yeni bir hikaye yazabilme ihtimali bile benim için heyecan verici. Demokratik Sol Parti ile Ecevit bir tane Bayrampaşa belediyesini alıyor yerel seçimlerde. Ondan sonraki genel seçimde Ecevit Başbakan oluyor. Bir belediyenin verdiği enerji ile bir sonraki seçimde başbakan oluyor bu başarı hikayeleri önemli. Bende yeni bir hikaye burada yazabilir miyim, gündeme gelebilir miyim düşüncesi ile belediye başkan adayı oldum” dedi. 
Arhavi’de esnaflık yapan Akkaya, ilçede yaşanılan sorunlara hakim olduğunu bu nedenle caddelerdeki sessizliğin nasıl çözüleceği ile ilgili çalışmalar gerçekleştireceğini söyledi. Akkaya, “Basit problemlerin çözülmemiş olması benim zoruma gidiyor. Basit ama insan hayatına dokunacak şeylerden bahsediyorum” dedi. 
İnsan hayatına dokunacak projelerinden bahseden Akkaya, insanların denizle kopan bağlantısını ve denize ulaşımını kolaylaştırmak için deniz dolgu, sahil oto yoluna 3 adet yürüyen merdiven ve asansörlü üst geçit projelerinin olduğundan bahsetti. 
Engelli, çocuklu aileler ve bariyerlerden atlayarak geçiş sağlamak zorunda kalan vatandaşlar için güvenli ve hızlı ulaşım sağlamalarını hedeflediklerini belirten Akkaya, “Sahile dolgu alanı yapıldıktan sonra deniz ile olan bağlantımız koptu. Şuanda insanlar denizde buluşamıyorlar. Bu insanları tekrardan denizle bağlantısını kurmak için proje düşündük. Bölgede bir tane üst geçidimiz var oda çok uzak, insanlar o merdivenlerden nasıl geçecek? Engelli birey çıkamaz, elinde çocuğu olan çıkamaz, yaşlısı çıkamaz. Bizde bunu modern yapalım diyoruz diğer illere ve ilçelere de örnek olsunlar. Bizde bu proje ile vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmayı düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi. 
“İnsanların Mutlu Olmasını Sağlayacağız” 
Arhavi’deki eksiklikler noktasında değerlendirmelerde bulunup projelerini sunan Akkaya şehir mezarlığı, yurt ve misafirhane, e-spor, toplu ahır, kapalı çocuk parkı, sahil bölgesi çocuk bakım alanı ve modern tuvalet, kapiste köprüsüne renkli yaya yolu, ücretsiz kullanımla basketbol ve futbol sahası projelerinin olduğunu kaydetti. 
Modern görünümü içerisinde morg, mescit ve gasilhane ile şehir mezarlığı projesinin olduğunu ve yapılacak proje ile hayatını kaybeden vatandaşlara hak ettikleri değerleri göstereceklerini ifade etti. 
Gerçekleştireceği projeleri ‘basit ama hayata dokunacak’ projeler olarak değerlendiren Akkaya, kapalı çocuk parkı projesini şu sözlerle anlattı “Burada 24 saat neredeyse yağmur yağıyor vatandaşların yağmurlu havalarda çocuğunu götüreceği bir alan olmalı. Bizde dedik ki AVM içerisindeki çocuk parkı alanını bizde yapalım Arhavi’de. Dışardan gelen insanlar ile de bu şekilde ekonomide canlanmış olur. Ailelerde sosyalleşsinler ve çocuklar stres atsınlar diye düşündük. Çocuğu mutlu olduğu zaman aile olarak sende mutlu oluyorsun. Aile mutlu olduğu zaman bu topluma da yaşıyor. Bu şekilde mutlu bir şehir inşa edebiliriz aileden başlayarak.” 
Bölgede hayvancılığın geçim kaynağı ve hobi olduğunu vurgulayarak Toplu Ahır projesi ile hijyenik bir ortam sunacağını vurgulayarak “İnsanlar artık hayvancılığı hobi olarak da yapıyorlar. Bizde dedik ki şehir büyüdükçe binalar yapıldıkça bu ahırlaşma da artık kalmadı. Biz bunu profesyonel bir hale getirelim bir tesis kuralım. Bu insanlar hem hayvanlarını burada beslesinler hem ekonomiye katkı sunsunlar. Orası hijyenik bir ortam ve görevli eşliğinde olan bir tesis olacak” diye konuştu. 
“Arhavi Gençleri Eğlenecek ve Gelişecek” 
Bölgede E-Spor projesi ile takımlar kurulup turnuvaların gerçekleşeceğini söyleyerek “Artık her şey internet üzerinden olmaya başladığı gibi spor faaliyetleri de orada gerçekleşiyor. Gençleri bu e-spor ile kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak istiyoruz. Kendi aralarında yarışacak, gelişecek ve streslerini atacaklar” dedi. 
İlçeye gelen öğrencilerin yurt sorunu nedeni ile memleketlerine geri döndüklerini söyleyen Akkaya, “Burada dışardan gelen öğrenciler var sadece üniversite öğrencileri olarak düşünmeyelim. Arhavi’nin eğitim sektörü çok gelişmiş durumda. Öğretmenler çok tercih ediliyor okullarda çok tercih ediliyor. Kemalpaşa’dan, Hopa’dan buraya öğrenciler geliyor. Burada öğrenciler için bir tane yurt var lise öğrencilerin kalabilmesi için. Üniversite ve lise için buraya acilen bir tane yurt yapacağız. Temiz ve güvenli yurt olacak çocukları tarikatlara emanet etmeyeceğiz” dedi. 
Mahallelerde ücretsiz bir şekilde kullanılacak futbol ve basketbol sahası projesinden bahseden Akkaya, insanları sokağa çıkartmak için çeşitli aktiviteler gerçekleştireceğini söyledi. İnsanların mutlu olması için projelerin hayata geçirileceğinden bahsederek “Her mahalleye ücretsiz basketbol ve futbol sahası yapacağız. Gençler yolun kenarında oynamaya başladı. Mahalleden dışarı çıkartmak istemeyen aileler için gözümüzün önünde olsun diyenler için böyle bir proje düşündük. Burası düz bir alan, yapmak zor değil. Özellikle pandemiden sonra insanların psikolojisi bozuldu. Biz belediyeye geldikten sonra insanları rehabilite etmeye yöneldik. İnsanların mutlu olmasını sağlayacağız. Her iki ayda bir tiyatro yapılacak, konserler gerçekleşecek. Ledler ile caddeleri ışıklar ile donatacağım” dedi. 
 

Editör: Editör Masası