Kapisre Deresi’nde taşkın riskini ortadan kaldırmaya yönelik yürütülen çalışmalarında sona gelindi.

Bu kapsamda, yaşanan sel felaketi sonrasında Devlet Su İşleri (DSİ) 26. Bölge Müdürlüğünce başlatılan taşkın kontrol ve dere ıslah çalışmaları çerçevesinde Kapisre Deresi sağ ve sol sahilde 1100 metre taşkın koruma duvarları inşaatı tamamlandı.

Arhavi Belediyesi eğitim kurumlarına desteğini sürdürüyor Arhavi Belediyesi eğitim kurumlarına desteğini sürdürüyor

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, yaptığı açıklamada yolların bakım ve betonlama işlemlerini en kısa sürede bitirip halkın hizmetine sunacaklarını aktardı.

Çalışmanın tamamlanmasının ardından dere kenarındaki Nuri Özaltın Caddesi ve Cezaevi yolu ile Kapisre Köprüsü’nde DSİ ve Arhavi Belediyesi iş birliğiyle yol onarım ve betonlama çalışmaları başlatıldı.

Yol bakım ve betonlama çalışmalarında ilk etabın belediye araç bakım ünitesi ile Kapisre köprüsü arasındaki güzergah olacağını belirten Kurdoğlu, “Hemen ardından diğer bölgelere geçiş yapılıp ilçemizi konforlu hale getireceğiz. DSİ 26. Bölge Müdürlüğü ile eş güdümlü olarak çalışmalar yürütüyoruz. Yol betonlama çalışmalarında desteğini esirgemeyen DSİ 26. Bölge müdürü Celal Tokalak’a teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası