Emine OCAKÇI

Artvin Belediyesi ve DİSK arasında imzalanan sözleşmeye göre, yüzde 160 zam yapılan Bel-Yap personelinin en düşük maaşı 14 bin lira olurken kadrolu işçilere yüzde 145 zam yapılarak en düşük maaş 22 bin 750 lira olarak belirlendi.

Belediye binası önünde işçilerin katılımıyla gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi, Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve DİSK Genel İş Sendikası Artvin Temsilcisi Selim Bilgin tarafından imzalandı.

artvin bel sözleşme (1)

Zam oranını coşkuyla karşılayan işçilere konuşma yapan Belediye Başkanı Demirhan Elçin, “Göreve gelmeden öncede sonrasında da özellikle ücretler konusunda sizleri sıkmayacağıma söz vermiştim. Demiştim ki belediye işçisi evinden işine gelirken huzurlu, belediyeden giderken de mutlu bir şekilde gidecek. Ne kadar zam yaparsak yapalım insanların gelirleri arttıkça yaşam standartları maalesef düşüyor. Bizim ülkemize kalkınmış diyorlar ama kalkınsaydık üç rakamlı enflasyonları görmeyiz. Biz de üç rakamlı zam yatık diye övüne övüne söylemeyiz. Enflasyonun olduğu yerde verilen hiçbir zammın kıymeti yoktur. Ben sizlerden memnunum siz benden ne kadar memnunsunuz onu bilemiyorum. Şu açıdan söylüyorum titiz, prensipli insanım az önce de söylediğim gibi maaşınızı aldığınızda çocuğunuza çikolata çorap alamadım diyerek göndermemek için siz nasıl çalışıyorsanız bende sizle birlikte 7/24 çalışıyorum. Bu kimsenin parası değil siz kazanıyorsunuz, siz arttırıyorsunuz ben sadece sevk ve idare ediyorum.  İnşallah önümüzdeki enflasyon oranları tek rakama düşer biz yüzde 10’un olduğu yerde de yüzde 20 zam vererek yine sizlerin yüzlerini güldürürüz. ” dedi.

artvin bel sözleşme (4)

Elçin, bir sonraki yıl için yapılan zam oranında bu toplu sözleşmede imza altına alındığını ifade ederek, “İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Gelecek yıl için enflasyon oranı artı enflasyonun oranın yüzde 15’i refah payı olarak sözleşmeyi imzaladık.” diye konuştu.

“Artvin için çok güzel işler yapacağız” “Artvin için çok güzel işler yapacağız”

Türkiye’deki belediyeler arasında yapılmış en iyi sözleşmeyi Artvin Belediyesi ile imzaladıklarına vurgu yapan DİSK Genel İş Sendikası Artvin Temsilcisi Selim Bilgin, konuşmasında şunları söyledi: “Bu ücretlerin fazla olduğunu düşünmüyoruz eksiktir. Yoksulluk sınırı 31 bin lira olmuş bu verileri biz açıklamıyoruz devletin kurumları açıklıyor. Bu ücretle çok iyi yaşarsınız gibi bir iddiamız da yok ancak belediyenin imkanları ve mevcut belediyelere göre ücretlere yüzde 140’ın üzerinde zam yapılmıştır. Bu vesileyle göreve geldiği ilk günden bu güne kadar işçi kardeşlerimizin ve diğer arkadaşlarımızın aldığı ücretleri aksatmadan ödediği için ayrıca yaşadığınız zor ekonomik durumları göz önüne alarak alınan ücretlere iyileştirme yaptığı için işçi dostu başkanımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Editör Masası