Karadeniz’in doğal güzelliklerini görmek için gelen turistlerin bu seferki rotası Artvin oldu.

Aydın Söke’den gelen Seda Doğu, Karadeniz turuna çıktıklarını belirterek dolmuş fiyatlarında ki pahalılığa dikkat çekti. Karagöl’e gitmek için kişi başı 240 TL olan araç fiyatının pahalılığını vurgulayarak uygun fiyat ile daha çok turist çekeceklerini aktardı.

Tur parası, konaklama, yemek dışında yayla ve göllere gitmek için verilen fiyatın gelecek turistleri kaçırmaktan başka bir işe yaramayacağını söyledi. Seda Doğu konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi” Yaylara ve göllere çıkma ücreti çok pahalı sadece Karagöl’e kişi başı 240 TL para istendi. 22 kişi gitti 240 TL’den güzel bir para yapılıyor oraya yakacağı benzini hesapladığın zaman o kadar yakacağını düşünmüyorum ve bu yüzden de bu paranın çok fazla olduğunu düşünüyorum. Daha uygun bir fiyat ile daha çok insan çıkarabilirler bence. Tura yüklü bir miktar para veriyoruz, konaklama, yemek için de ayrı para veriyoruz bir de ayriyeten buralara çıkmak için de bu kadar para vermek bence buraya gelecek olanları kaçırmaktan başka bir işe yaramayacak.”

“Dolmuş Fiyatını Duyunca Karagöl’e Gitmekten Vazgeçti”

Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.” Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.”

Seda Doğu, araç fiyatını duyduğunda Karagöl’e gitmekten vazgeçtiğini belirterek “Ben Ege’ye gittiğim zaman bu durumu söyleyeceğim. Buda bence insanları caydırmaktır çünkü zaten zor kazanılan bir paramız var, değer kaybeden bir paramız var ve bunu bu kadar kötü harcamamalıyız. Evet benzinimiz pahalı fakat benzin parası ile arabaya binen kişi sayısını çarptığın zaman, oraya yakılacak benzinden daha fazla bir para kazanılıyor. Fiyatlar uygun olursa daha çok insanın buraya katkısı olacağını düşünüyorum. Karadeniz güzel ama yayları gezmek pahalıya patlıyor” diye konuştu.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası