” Biz Bu Gümrük Kapılarında Çile Çekerken, Bakanlarımız Neden Bizimle İlgilenmiyorlar, Suçumuz Ne Biz Ekmeğimizin Peşind ” Biz Bu Gümrük Kapılarında Çile Çekerken, Bakanlarımız Neden Bizimle İlgilenmiyorlar, Suçumuz Ne Biz Ekmeğimizin Peşind


Tatar, “Artvin İlimiz Türkiye’nin Birçok İlinden Daha Fazla Bütçeye Sahiptir”
3’ncü dönemini daimi encümen olarak tamamlayan Kemalpaşa İl Genel Meclis Üyesi Aydın Tatar, İl Genel Meclisi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu
“Turizm Konusunun Üstüne Çok Düşüyoruz”
Türkiye genelinde borcu olmayan tek özel idare olduklarını belirten Aydın Tatar, “Şu anda Türkiye’nin birçok ilinden daha fazla bütçeye sahiptir Artvin ilimiz, aynı şekilde özel idaremiz Artvin’de tek Türkiye genelinde borcu olmayan İl Özel İdaresi olma özelliğine sahip. Bu çalışmalarımızı orada sunacağız ve daha çok yatırımın gelebilmesi için ne yapabiliriz, biliyorsunuz ki hem Kemalpaşa da olsun, hem birkaç ilimizde olsun okul projeleri gibi projeler var onlarla ilgi çalışmalarımız var o projelerinde sunumunu yapacağız. Mümkün oldukça biz gittiğimiz yerlerde Artvin’i savunarak, Artvin’e daha çok yatırımın gelmesini istiyoruz.
Yollarımız genişti, köylerde yapmış olduğumuz hizmetleri, köylerdeki temizlik faaliyetleri için almış olduğumuz araçlar var. Görmüş olduğunuz örnek veriyorum valilik destekleri ile Borçka’da ki İbrikli İskelesi, müzeler Artvin’in kalkınması biliyorsunuz ki müzelere bağlı bizde turizm konusunun üstüne çok düşüyoruz bunun haricinde hem KÖYDES kapsamında olsun, hem Özel İdare kapsamında olsun tüm köylerimize mümkün oldukça yol genişliği ve nüfus miktarlarına göre eşit miktarda ödenek sağlanmaktadır. Bu ödenekler sonucunda köylere yol, su, kanal hangi tür ihtiyacı varsa gidermekteyiz. Sarp sınır kapısı ile ilgili bir projemiz var onu yapmak istiyoruz, turizm ofisleri açtık” dedi.
“Sarp Kapısı ve Kemalpaşa’nın Siyasi ve Konjektör Yapısı Çok Farklıdır”
Düz arazide özel idarenin çalışmasının daha kolay olduğunu söyleyen Tatar,Artvin coğrafyasında bunun daha zor olduğuna dikkat çekerek, “İl Özel İdaresi Artvin’de çalışıyor ancak makine, edevat, teknik bu konuda eksiklerimiz olabilir lakin biliyorsunuz Artvin’de coğrafi yapı biraz engebeli olduğu için bu yapı dolayısı ile sıkıntılar yaşamaktayız. Türkiye’nin çoğu yerini geziyorum yerler düz orada tabii ki de bir makinenin bir özel idarenin çalışması daha kolay olur. Bizde her taraf engebeli ve şartlar zor olduğu için zaman meşakkatli olabiliyor ama bu güne kadar çok ciddi bir zorluk çekmedik. Kış aylarında Artvin’de köy yollarımız ivedi bir şekilde açılmıştır.
İl genel meclis üyeleri aralarında daimi encümen seçimi olur, ilk seçildiğimiz sene ben daimi encümen olarak seçildim ancak bir dahaki dönemde bu sadece daimi encümen değil komisyon başkanları da her yıl değişiyordu. Biz kendimiz arasında kararlar aldık, adam işi öğreniyor başkan değişiyor bu sefer yeni gelen işi bilmiyor biraz liyakatlik olsun diye herkes yerinde kalsın zaten işi öğrendikten sonra daha tecrübeli daha verimli olabilir diye böyle bir karar aldık bende ilk dönemde daimi encümen seçildiğim için bu şekilde 3’ncü dönemimi daimi encümen olarak tamamladım benimle birlikte olan arkadaşlar aynı şekilde devam etti. Değişiklik olmadığı için sürekli encümen olarak kaldık.
Hem il genel meclisinin en genç üyelerinden olmam dolaysısı ile hem de gazetecilik mesleğimden dolayı faydasını görüyorum. Kemalpaşa biraz kozmopolit bir ilçedir, sarp kapısı bir ilçeyi başlı başına yönetebilecek bir kaymakam gerekiyor. Sarp kapısı ve Kemalpaşa’nın siyasi ve konjektör yapısı çok farklıdır, yeni gelen kaymakamlar bazen uyum sağlayamaya biliyor. Atamalar devletimizin teveccühünde olan bir şey, ben eminim ki bugüne kadar gelen kaymakamların hepsi Kemalpaşa’dan memnun çünkü bire bir çalıştığım insanla. Hepsi giderken keşke biraz daha kalsaydık dedikleri oluyor.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi