Doğu Karadeniz’de etkili olan şiddetli lodos nedeniyle taşan deniz Kemalpaşa ilçesinde bulunan balıkçı barınaklarına ve teknelere zarar verdi.

Okul servis araçları denetlendi Okul servis araçları denetlendi

Denizde etkili olan şiddetli dalgalar dalgakıranları aşarak balıkçı barınakları ve balıkçılık malzemelerinin bulunduğu alana ulaştı.

Dalgaların etkisiyle denizden gelen kayalar bazı barınakların duvarını yıktı.

Bölgede geçimini balıkçılıkla sağlayan birçok balıkçının malzemesinin dalgalara kapıldığını söyleyen Kemalpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Saim Çakıcı, yaptığı açıklamada 3 kayığın battığını söyledi.

balıkçı barınakları ka28 (4)

Çakıcı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Dede, baba mesleği olan balıkçılığı 10 yaşından beri balıkçılık yapıyorum. Dün yaşadığımız olay bizi çok üzdü. 3 motorlu kayığımız battı. Devlet yetkilileri yanımızda. Kaymakam hanım geldi.  AFAD ve Tarım ve Orman Müdürlüğünden yetkililer hasar tespiti yaptı. Kıyı emniyeti, incelemeler yaptı. Zararımız çok av araçlarımız gitti. Yarın denize çıkalım dersek ağ atıp balık tutacak av aracımız yok. Ağlarımızın çoğu denizin içinde suyun içinde. Çıkarsak bile fayda alamayız çünkü hep dolaşmıştır onu açamayız. O yüzden devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz.”

balıkçı barınakları ka28 (3)

52 yaşındaki balıkçı Kenan Güneş Kemalpaşa’da daha önce böyle bir durum yaşamadıklarını aktardı.

Karadeniz sahil kesiminin afet alanı olarak ilan edilmesi gerektiğini aktaran Güneş, “Kemalpaşa’da sert rüzgar eser. Kemalpaşa rüzgarla yıkılmadı dalgalarla yıkıldı. Dalgakıranların arka tarafının genişletilmesi gerekiyor ki burası korunsun. Mendirek yapılması da şart ki sahil tahrip edilmesin. Devletimizin bu konuda hassasiyet göstermesini ve Karadeniz Sahilini afet bölgesi ilan edip, zarar tespiti yapılıp vatandaşlara yardım edeceğinden hiç şüphem yok.” dedi.

Haber: Gülşen MAKAR

balıkçı barınakları ka28 (1)

Editör: GÜLŞEN MAKAR