Türkiye’nin en yüksek barajının bulunduğu Yusufeli ilçesinde baraj suyu nedeniyle Tekkale köyü tamamen sular altında kaldı.

Ortaçağ’da inşa edildiği düşünülen Tekkale Köyü Kalesi’nin çevresinin de sularla kaplanmasının ardından ulaşım kano ve botlarla sağlanıyor.

İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünün koordinesinde sporcular kaleyi gezmek isteyen ilçe sakinlerini ve turistleri bot ve kanolarla kaleye götürüyor.

baraj kilise (1)

 İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Kırbıyık yaptığı açıklamada sporcuların güzergahta hem antrenman yaptığını hem de bölgeyi gezmek isteyen vatandaşları ve turistleri taşıdığını aktararak, “Kalenin Gürcü Krallığı döneminde hapishane olarak kullanıldığının rivayet edildiği anlatılıyor. Sporcularımız buraya geliyor. Görüntüler sosyal medyada yayılınca vatandaşlar ve turistlerde talep etti, bizde talepleri geri çevirmiyoruz ve insanları buraya getiriyoruz” dedi.

Kano antrenörü İlhan Demirtaş, sporcularla antrenmanlar için bölgeye sık sık geldiklerini ifade ederek, “Kale sular altında kalacağı için son günlerde kaleyi gezmek isteyen vatandaşlar oluyor. Onları buraya getirip gezdiriyoruz. Sular altında kalmadan görmeleri için yardımcı oluyoruz” dedi.

Yusufeli yolunda tır devrildi Yusufeli yolunda tır devrildi

Bursa’dan gelerek kaleyi gezen Atilla Sücü de aslen Yusufelili olduğunu ifade ederek eskiden tırmanarak çıktığı kaleye şimdi botlarla geldiğini ifade ederek bunun değişik bir duygu olduğunu söyledi.

Gençliğinin bölgede geçtiğini anlatan Sücü, “Eskiden bu nehirde yüzerdik, bugün bazı arkadaşların kaleden suya atladığını görünce gençlik yıllarımı hatırladım. Kendi memleketimizin güzelliği ayrı bir güzel. Buralar su altında kalsa da bizim, gezip görülecek başka yerlerimizde var.” diye konuştu.

Haber:Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası