CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, kentin sorunlarını mecliste güncel tutmaya devam ediyor.

Bayraktutan, TBMM’de araştırma komiyonu kurulmak üzere Muratlı Sınır Kapısını gündeme getirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bayraktutan, şu ifadeleri kullandı:

“Artvin ili Borçka ilçemizde Muratlı Sınır Kapısının açılmasına ilişkin olarak 2/8/2013 tarihinde 2013/5249 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’yla Muratlı Gümrük Müdürlüğü kurulmasıyla alakalı bir karar alınmasına rağmen arkasından 26/11/2013 tarihli ve 2013/5677 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla da Borçka ilçesi Muratlı mevkiisin daimi yolcu giriş kara hudut kapısı olarak tescil edilmiştir.

          Ülkemiz ile Gürcistan arasında geçişleri sağlayan Sarp Sınır Kapısı dışında, Borçka, Muratlı Sınır Kapısı'nın açılması konusunda yurttaşlarda ve bölge halkında büyük bir beklenti mevcuttur. Yıllardır bir türlü çözüme kavuşmayan ve ileri tarihe atılan Muratlı Sınır Kapısı'nın bölgenin kalkınması için büyük önem arz ettiği ortadadır.

Ancak aradan geçen 10 yıllık sürede bu konudaki belirsizlik giderilememiş, Sarp Sınır Kapısı’ndaki yoğunluk nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetlerin önlenmesi adına çalışmalar yetersiz kalmıştır.

Türkiye ile Gürcistan arasındaki dostluğumuzu ve ticari faaliyetleri pekiştirecek, her ülke halkının da heyecanla beklediği Muratlı Sınır Kapısı’nın açılması adına iki ülke arasında gerekli adımların ivedilikle atılması gerekmektedir.”

İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti

Haber: Gülşen MAKAR 

Editör: GÜLŞEN MAKAR