İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti


Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü dolayısı ile Borçka Belediye meydanında Kaymakamlık Çelengi, Garnizon Komutanlığı Çelengi ve Belediye Başkanlığı Çelengi sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Kapalı Spor Salonunda devam eden programda günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “1877/1878 Osmanlı-Rus Savaşında İşgal edilen Güzel serhat Borçka şehrimiz Artvin 40 yıllık Rusya/ Ermenistan işgalinin sonunda Mondros Ateşkes Anlaşması sonucu İngilizlere terkedilmiş ve arkasından İngilizlerin çekilmesi sonucu Gürcü işgalinde kalmıştır. TBMM- Gürcü Hükümetleri arasında yapılan Batum Antlaşması (23 Şubat 1921) ile 43 yıllık işgal ve özgürlük özlemi sona ermiş, Artvin'imiz ve Halkımız bağımsızlığına kavuşmuştur. Ulusumuzun bir bütün olarak bağımsızlığa kavuşmasını sağlayan Başta Yüce Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm komutanlarını ve şehit düşerek yaşamlarını vatan kurtarıcılığında kaybeden tüm komutan ve askerlerimizi minnetle anıyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Whatsapp Image 2024 03 07 At 12.57.40Onlar bu ülkenin kurtuluşu için kahramanca canlarını verdiler; ruhları aydınlık içinde olsun. Sevgili Artvinliler Kurtuluşunuzun 103. Yılı Kutlu Olsun. Yüce Allah Ulusumuzu korusun ve yeniden İşgaller, Kurtuluşlara yönelik acı günler yaşatmasın!” dedi. 
103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şiirlerin okunması, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun temsili canlandırılmasının ardından halk oyunları ekibinin gösterisi ile program sona erdi. Whatsapp Image 2024 03 07 At 12.57.41
Programa İlçe Kaymakamı Hakan Contarlı, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Garnizon Komutanlığı, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. 

Editör: Editör Masası