Geçen yıl Borçka’da ilki gerçekleştirilen Tiyatro Festivali bu yıl 22-28 Ekim tarihleri arasında Borçka halkına unutulmaz anlar yaşatacak.

bboorçka tiyatro ey13 (4)

Borçka Belediyesinin düzenlemiş olduğu Tiyatro Festivali, Borçka halkının her köşesinde sanat esintileri hissettirecek. Düzenlenecek Tiyatro Festivalinde Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, Evindetiyatro, Tiyatro Hemhal, Tiyatro Bereze ve Kumbaracı 50 gibi çeşitli topluluklar sahne alarak Borçka halkı ile buluşacak.

bboorçka tiyatro ey13 (3)

Tiyatro Festivalinde çocukları unutmayan Borçka Belediyesi, çeşitli köy okullarında, Primat Atölye ve Çek Sanat'ın hazırladığı çocuk oyunları ile minik tiyatro severleri bekliyor olacak. Zinnure Türe ve Süreyya Karacabey rehberliğinde düzenlenecek olan hikaye anlatıcılığı ve yazarlık atölyeleri, sanatseverler için eşsiz bir fırsat olmayı hedefliyor.

bboorçka tiyatro ey13 (1)

“Tiyatronun Büyülü Dünyası Keşfedilecek”

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ikincisi düzenlenecek olan Tiyatro Festivali hakkında düşüncelerini dile getirerek “Borçka’nın kalbinde sanat ritmini duyurmak istedik” dedi. Borçka halkının sanat ile iç içe geçmesi ve büyülü dünyayı keşfetmesi için düzenlenen festivalde sürpriz oyunlar için görüşmelerin devam ettiğini şu sözlerle dile getirdi “Tiyatronun, kültür ve sanatın her köşede olması gerektiğine inanıyoruz. Salonumuz olmadan, olanaklarımız kısıtlı olmasına rağmen, Borçka'nın kalbinde sanatın ritmini duyurmak istedik. Bu festivalle, hemşerilerimizin sanatla iç içe geçmesini, tiyatronun büyülü dünyasını keşfetmesini amaçlıyoruz. Borçka Belediyesi'nin öncülüğünde, birçok tiyatro topluluğunun destekleriyle gerçekleştirilen bu festival, sanatsal bir yenilenmeye, kültürel bir uyanışa vesile olacak gibi gözüküyor. Festival dışında sürpriz oyunlar için görüşmelerin devam ettiği de gelen bilgiler arasında. Borçka'nın sıcak atmosferinde, tiyatronun sıcacık esintileriyle harmanlanacak bu festivali kaçırmamanızı tavsiye ederiz.”

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

bboorçka tiyatro ey13 (2)borçka tiyatro ey13 (3)borçka tiyatro ey13 (1)

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN