7-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Borçka İlçe Müftülüğü bünyesinde yapılan Hayır Kermesi Borçka’da stantlarını açtı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Hayır Kermesin de kitap, çeyiz ürünleri, ahşap oyma ürünler ve yemek stantları Borçka Belediye Binası önünde kuruldu.

Borçka Belediye Başkan Adayı Netleşti Borçka Belediye Başkan Adayı Netleşti

kermes

Borçka İlçe Müftüsü Aslan Gülay, inanç, kültür ve biyografi içerikli okuma kitapların mevcut olduğunu belirtti. Hanımların el emeği ile ürettikleri çeyiz ürünlerinin stantta yerini aldığını belirterek” Hanımlarımızın el işi göz nuru çeyiz ürünleri mevcut. Ahşap boyamacılık ve tatlısından tuzlusuna kadar gıdalarımız var. Bütün kermeslerde ne varsa onlardan mevcut ilaveten biz farklı olarak kitap standı açtık. Bir taraftan karnımız doyarken diğer taraftan ruhumuz doysun istedik yoğun bir talep de var. Çocuklara hitap eden çocuk romanlarından gençlere kadar uzanan kitaplar mevcut” dedi.  

Hayır Kermesinin amacından bahseden Gülay, vatandaşlara hizmet etmek maksadı ile yapıldığını vurgulayarak elde edilen gelirleri ihtiyaçlar doğrultusunda kullanıldığını söyledi. Borçka İlçe Müftüsü Gülay konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi” Borçka İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Borçka Şubesi ve Diyanet Borçka Gençlik Koordinatörü olarak bir faaliyet yapmamız lazım. Bunu biz kendimize görev addediyoruz makamlardan yapın diye bir talimat gelmedi. Görevimizi yerine getirmek için yapıyoruz bir de hayır kermesi Müftülük olarak Diyanet olarak vatandaşa hizmet etmek amacı ile hizmetlerimizi tanıtalım istiyoruz. Buradan elde edilen gelirleri 4-6 yaş Kuran Kursumuza ihtiyaçlar doğrultusunda kullanıyoruz. Camilerimizin minimum ihtiyaçlarında kullanmaya gayret ediyoruz. Gençlik faaliyetlerimizde kullanmaya gayret ediyoruz. Üniversite öğrencilerine gücümüz yettiğince burs verdik. Bunları nereden yapıyoruz; vatandaşın bize emanet ettiği fitrelerinden, zekatlarından, kermeslerimizden elde ettiğimiz paralardan hayrına kullanıyoruz. Buradan elde ettiğimizi yine vatandaşa hizmet etmek için kullanıyoruz” diye konuştu.

kermes 5

Borçka halkının kermesi benimsemelerini ve yeni hizmetlere yol açmaları için katılım göstermelerini aktaran Gülay “Biz onlardan aldığımız güç ile onlara hizmet ediyoruz. Onlar ne kadar benimserlerse ki bundan zerre şüphemiz yok bu yüzden Borçka halkını hep yanımızda gördük. Bu kermesi aynı şekilde benimsemelerini yeni hizmetlere yol açmalarını bekliyoruz onlardan. Kermesimize katkı sunan hanımefendilere değerli hoca hanımlara değerli İmam Hatip görevlilerimize ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.  

Hayır Kermesi 7-9 Haziran tarihleri arasında Borçka Belediye Binası önünde 10.00- 18.00 saatleri arasında üç gün boyunca devam edecek.

Gülşen MAKAR

kermes 3

kermes 2

kermes 1

Editör: Editör Masası