Borçka Sanat Merkezi 2023 Ocak ayında Yüksel Kahraman ve Müge Fırat Kahraman’ın bireysel çabaları ile açıldı. Borçka’nın ilk sanat merkezinde Kafkas dansları, Latin dansları, drama ve bale gibi eğitimler çocuklar ve yetişkinler için verildi.

kafkassrüzgarı

2023 Ocak ayında açılan sanat merkezi 6 aylık serüvenin yıl sonu gösterisini Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirdi. Borçka halkı yoğun katılım göstererek sanatın büyüsüne tanıklık etti.

Drama gösterisi, çocukların dansları, Kafkas dansı,  Deniz Eren Torun’un Akordeon şöleni ve İbrahim Yazıcı’dan şarkılar sergilenerek Borçka halkı dansın ve müziğin keyfini çıkardı.

kafkas rüzgarı 6

Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, yıl sonu gösterisine katılmaktan keyif aldığını söyleyerek  “Cıvıl cıvıl kardeşlerimin ışıltısını buradan izlemek çok güzel. Sahne sanatları, sahnede ki gösterilerin her zaman destekçisi olmuşumdur ve keyif aldığım gösterilerdir. Bedenin doyumu aklın doyumu kadar çok önemlidir. Gazi Mustafa Kemal’in söylediği bir söz “ Sanattan mazlum bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” bu şekilde sanatı, sanatçıyı desteklemek durumundayız elimizden geldiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.  

kafkasrüzgarı 3

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, kültür ve sanat denilince akla Borçka’nın geldiğini belirterek” Buraya emek eden gençlerimizi ve çocuklarımızı tebrik ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum bizde elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız. Sanat, kültür deyince artık Borçka akla geliyor. Bunun ile ilgili daha önce birçok örnekler sergiledik” ifadelerine yer verdi.

kafkas rüzgarı 5

Gösterilerin ardından Borçka Sanat Merkezine katılım gösteren öğrencilere sertifikalarını Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ve Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı takdim etti.

Sanat Merkezi yılsonu gösterisine; İlçe Tarım Müdürü Vekili Onur Özteke, İlçe Emniyet Amiri Şükrü Taşkıran katılım gösterdi.    

Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı

Gülşen MAKAR

kafkasrüzgarı 1

Editör: Editör Masası