Başkan Orhan, Borçka Meydan Projesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirterek, yapılacak saat kulesinin Borçka’nın geleneksel simgelerini barındıracağını, saatin sadece zamanı göstermeyip; geçmiş, bugün ve gelecekten simgeler taşıyacağını aktardı.

Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi

Meydan Projesi ilçenin güzelleşmesi için yapılan çalışmaların bir parçası olduğunu ifade ederek,

“Meydanları biraz ferahlatmak ve genişletmek bunun için de gerekli hassasiyeti göstermek gerekiyor. Meydanlar sadece araç park etmek için görülmemelidir. İnsanlarımızın rahatlıkla yürüyebileceği bir alan olmalıdır. Biz modern çizgiler ile Borçka’ya yakışır bir yapıyı halkımızla buluşturmak istiyoruz. 

Borçka Meydanı’nın dönüşümü, sadece bir çevre düzenlemesi değil, aynı zamanda kültür ve tarihi yeniden canlandırma projesidir. Saat kulesi, bu değişimin sembolü olarak görülmektedir. Borçka’mızın geleneksel simgeleri olan demir elma, bal, çay ve fındıkla süsledik saat kulemizi. Bu simgeler, Borçka’nın zengin tarihini, doğasına ve kültürünü simgeliyor.

Saat kulesi, sadece zamanı göstermekle kalmıyor, aynı zamanda Borçka’nın geçmişini, bugününü ve geleceğini de temsil ediyor. Borçka’mızı en iyi şekilde temsil etmek amacımız. Hassas ve titiz bir çalışma ile meydanı kısa sürede bitirmiş olacağız. Her taşının üzerinde emek ve sevgi barındıran Borçka Meydanı Projesi, ilçenin güzelleşmesi için atılan adımların sadece bir parçası. Borçka'nın, tarihi ve kültürü modern yaşamla harmanlanarak, kent mimarisi ve estetiğine yeni bir soluk getirilecek.” açıklamalarında bulundu.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası