Borçka Artvin yolu hatalı ve standart dışı yapıldığı için en çok kaza meydana gelen Güzergahlardan biri olarak öne çıkıyor.
Çoruh enerji planı çerçevesinde yapılan barajlar sonrası yeni yolların Karayolları tarafından değil, yol yapım konusunda tecrübesi olmayan özel firmalar tarafından yapılması sonucu yeni yolların tümü sorunlu ve hatalı olarak hizmet vermeye devam ediyor. Karayolları bu yolları teslim almak istemese de sonuç değişmedi.
Hopa'dan Artvin'e doğru gelen yollar Hopa Borçka, Borçka Artvin, Artvin Yusufeli Erzurum, Artvin varyant Şavşat Ardanuç Ardahan yolları yoğun şikayet konusu olarak varlığını sürdürüyor.
Özellikle Borçka Artvin arasındaki yol kamyonları yatıran yol olarak kendisini öne çıkarıyor. Borçka ibrikli Köyü sınırları içerisinde bulunan virajlı yollar birçok kamyon kazasına sebep oluyor. Bugüne kadar 10'dan fazla kamyon, tır yol virajlarda devrildi. Can kaybı olmadı ancak büyük maddi kayıplar meydana geldi.
En son kaza dün Borçka Artvin yolunun 7. kilometresinde meydana geldi. 10 Mart 2021 Çarşmaba günü saat 11.00 sularında kül yüklü tır devrildi. Trafik ekipleri kaza yerinde önlemler aldı ve trafiğin kontrollü olarak akışına izin verildi. Araç, İki vinç yardımı ile araç kaldırıldı.
Yolların hatalı olduğunu dile getiren sürücüler bu yolların düzeltilmesi gerektiğini Aksi takdirde kazaların bitmeyeceğini dile getirerek;
"Bu yolu görüyorsunuz çok fazla hatalı ve gereksiz Virajlar var. Birinden kaçıyorsunuz, diğeri karşınıza cıkıyor. Kazalar kaçınılmaz oluyor.
Evet burada sürücülerin daha dikkatli olması gerektiği doğrudur.Ancak bir anlık dalgınlık size kaza yaptırabiliyor. Bu nedenle yolun düzgün olması gerekiyor. Kazalara sebep olan virajlar, küçük viyadükler ile ortadan kaldırılabilir. Neden yapmadıklarını anlamak mümkün değil, bugüne kadar 10'dan fazla kamyon tır kaza yaptı. Bu aynı zamanda milli servettir, yazıktır şeklinde duygularını dile getirdi.
Diğer taraftan yolun hatalı olduğunu sürücülerin bunu gördüğünü ona göre gitmelerini savunan bazı vatandaşlar; "yolu görüyorsunuz Bu Yola göre gitmek gerekiyor Evet yol hatalı yol kusurlu. Oranlarsak yüzde yetmiş yol, yüzde otuzunda da şürücü kusuru var. Bu nedenle sürücülerin daha dikkatli gitmeleri gerekiyor.
Virajlara Nasıl girmesi gerektiğini biliyorlar bu yolda hata yaparsanız kazalar kaçınılmaz oluyor. Kamyonların gitmesi gereken hız 50 km. Peki buna kaçı uyuyor. Maalesef kazalar biraz da bundan meydana geliyor. Herkes dikkatli olursa kazalar azalır.
Öte yandan Artvin Borçka karayolunun, maden taşıyan kamyonların yoğunluğu ile kaza riski artmış durumdadır. Daha dikkatli olmanız gerekiyor şeklinde konuştu."
Bu yolun aynı zamanda uluslararası yol olduğunu da hatırlatan vatandaşlar" böyle uluslararası yol olmaz. Bunu herkesin görmesi gerekiyor, düzeltilmesi gerekiyor. En başından yanlış yapılmış düğme yanlış iliklenmiş ama düzeltilmesi için herhangi bir çalışma yok!"

Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Editör: Haber Merkezi